Η αγάπη για την παράδοση και το μεράκι των δασκάλων και των μελών τεσσάρων συλλόγων ενώθηκαν και η παράσταση αρχίζει!

Με ιδιαίτερη χαρά ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιον», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου και ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία, στο χορό και στο τραγούδι!!!

Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, «τα παραδοσιακά μας τραγούδια αφορούσαν πραγματικά γεγονότα, ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, όπου ο πόνος ή η χαρά ήταν τόσο έντονα που το τραγούδι και ο χορός ήταν το καλύτερο μέσο για να το εκφράσουν, να το μεταδώσουν, να το ξεπεράσουν, να το δαμάσουν ή να το εξυψώσουν!
Ποια είναι αυτά τα τραγούδια; Για ποιους και από ποιους γράφτηκαν; Πώς ο πόνος και η χαρά έπλεξε το κουβάρι της παραδοσιακής μας μουσικής και του παραδοσιακού χορού;

Ελάτε μαζί μας να βρούμε την άκρη του νήματος την Κυριακή 22 Απριλίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου. Τα τραγούδια αυτά θα παρουσιαστούν σε μια διαφορετική μουσικοχορευτική παράσταση πλαισιωμένη με θεατρικό δρώμενο την Κυριακή 22 Απριλίου στις 8μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Η παράσταση πλαισιώνεται από ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη απ’ τους: Κερασιώτη Νίκο, Μπαρμπή Φανή, Πελέχρα Στέργιο, Δασκαλόπουλο Χρήστο, Μούτο Κωνσταντίνο, Κανδήλα Απόστολο και Λύτρα Αναστασία.

Στην αφήγηση η Αυγή Τσαγκαροπούλου ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό».