Γιώργος Ανδρέου στο «Ράδιο ΈΝΑ 102,5»: «Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε τους νέους»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ο συνθέτης, στιχουργός, συγγραφέας και σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μίλησε για την «Μικρή Πατρίδα»

Μια μοναδική βραδιά, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η επετειακή συναυλία «30 χρόνια ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ». Επρόκειτο για μια γιορτή, για τα 30 χρόνια από την έκδοση του εμβληματικού κύκλου τραγουδιών σε μουσική του Γιώργου Ανδρέου και στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ 102,5, ο συνθέτης, στιχουργός, συγγραφέας και σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για θέματα πολιτισμού, Γιώργος Ανδρέου, ανέφερε ότι : «μπήκε η ιδέα να κάνουμε μία παρουσίαση που να μην είναι απλά μία ορχήστρα, αλλά να περάσουνε αυτά τα κομμάτια και από την επαφή με μία πολύ ωραία ορχήστρα με ένα καταπληκτικό μαέστρο τον Τάσο Συμεωνίδη και με όλη αυτή την παρέα Μάριο Φραγκούλη, Παντελή Θεοχαρίδη, ΚορίναΛεγάκη και Απόστολο Κίτσο, να παίξουμε και αυτά τα κομμάτια τις … μικρές πατρίδες».Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 15 τραγούδια ακόμη , που θα ακουστούν στην ίδια συναυλία, επίσης γνωστά και αγαπητά στον κόσμο.

Πορεία τραγουδιών , 30χρόνια μετά

Σχετικά με την πορεία των τραγουδιών 30 χρόνια μετά, ο κ. Ανδρέου εξήγησε ότι ξεκίνησε τη δεκαετία 90-91 με μία ομάδα σημαντικών δημιουργών όπως ενδεικτικά ανέφερε τον Μάλαμα, τον Περίδη, τον Θαλασσινό κ.α. οι οποίοι δημιούργησαν μία καινούργια παράδοση του τραγουδιού. Όπως είπε: «Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι ότι, εμείς από τη μεριά, το ένα τρίγωνο του ελληνικού τραγουδιού που είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, αλλά και οι τραγουδοποιοί που είναι το άλλο. Στην άλλη μεγάλη διαδρομή που αρχίζει από Βαμβακάρη και φτάνει στους σύγχρονους τραγουδοποιούς, κάναμε μερικά πάρα πολύ ωραία πράγματα και για κάποιο λόγο, όπως το τραγούδι «Μικρή Πατρίδα» αγαπήθηκε διαστρωματικά, δηλαδή κάποια… «φλέβα» χτυπήσαμε ο Καρασούλος και εγώ.Είμαστε χαρούμενοι και συγκινημένοι, γιατί δίνεται ένα μήνυμα ότι το ελληνικό τραγούδι είναι μία ιστορική συνέχεια και υπάρχουν νεότεροι καλλιτέχνες πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι.Έχουμε ευθύνη ως κοινωνία, να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους».

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης:Αναστασία Φύσσα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.