Grammy: Η Αντέλ εκθρόνισε την Μπιγιονσέ

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Grammy, η Αντέλ κέρδισε τα τρία κορυφαία βραβεία, για το άλμπουμ, την ηχογράφηση και το τραγούδι της χρονιάς, επικρατώντας αιφνιδιαστικά έναντι της Μπιγιονσέ. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια κέρδισε και τα πέντε βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια, μεταξύ των οποίων για το άλμπουμ της «25» αλλά και για το τραγούδι της «Hello».
Όταν το «25» ανακοινώθηκε ως νικητής στην κατηγορία άλμπουμ της χρονιάς, η Αντέλ είχε μόλις κατέβει από τη σκηνή, μετά την παραλαβή του βραβείου «Record of the Year». Η 28χρονη τραγουδίστρια ήταν το πρόσωπο των βραβείων.
«Γεια σας παιδιά», είπε αδύναμα στο πλήθος η Αντέλ, όταν ανέβηκε να παραλάβει το Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς, σε μια τελετή που κράτησε περίπου κάτι παραπάνω από τρεις ώρες.
«Δεν μπορώ να δεχθώ αυτό το βραβείο. Είμαι πολύ σεμνή και ευγνώμων, αλλά η ζωή μου είναι η Μπιγιονσέ», πρόσθεσε, με την τραγουδίστρια να της λέει από το κοινό «Σ’ αγαπώ» και να συγκινείται.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν, μιας και περίμεναν πως η Μπιγιονσέ θα κατακτήσει τα περισσότερα Grammy, καθώς ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες για το άλμπουμ της «Lemonade». Η εγκυμονούσα τραγουδίστρια πήρε μόλις δύο βραβεία, αυτό του «Best urban contemporary album» και αυτό του «Best music video».
Στην τελετή, μεταξύ άλλων, τιμήθηκαν και καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι που ήταν υποψήφιος για τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Blackstar», που κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν πεθάνει και απέσπασε βραβεία και στις 4 κατηγορίες στις οποίες είχε προταθεί, ενώ νέοι καλλιτέχνες τραγούδησαν τραγούδια των Τζορτζ Μάικλ και Πρινς αποτίοντας φόρο τιμής στην προσφορά τους στο μουσικό στερέωμα.
Από την τελετή δεν έλειψαν και τα πολιτικά μηνύματα, καθώς επί της σκηνής προβλήθηκε σε μια τεράστια οθόνη προβολής κείμενο από το αμερικανικό Σύνταγμα, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ στη συνέχεια η τραγουδίστρια της ποπ Κέιτι Πέρι τραγούδησε φορώντας ένα περιβραχιόνιο στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «Επιμονή».
Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές των φετινών βραβείων ήταν η σύμπραξη επί σκηνής των Metallica με την Lady Gaga.
Στο πρώτο μισό του τραγουδιού «Moth Into Flame» το μικρόφωνο του James Hetfield δεν λειτουργούσε με τον ίδιο να τραγουδάει στα βουβά. Ο τραγουδιστής των Metallica υποχρεώθηκε να τραγουδήσει από το ίδιο μικρόφωνο μαζί με την Lady Gaga γεγονός που δεν τον χαροποίησε και πολύ όπως φάνηκε στο τέλος του τραγουδιού καθώς όχι μόνο κλώτσησε το μικρόφωνό του αλλά πέταξε οργισμένος την κιθάρα του σε ένα μέλος της εταιρείας παραγωγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.