Η Α.Π.Ο.Δράσης παρουσιάζει τον P. Goldin

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 9:00μμ η Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης παρουσιάζει, στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου Παράδοσης και Πολιτισμού Σταγιατών, τον Γάλλο ποιητή Pierre Goldin και το έργο του. Ο Pierre Goldin, καθηγητής φιλόλογος, γεννήθηκε στο Μονμπάρ της Βουργουνδίας το 1944 από πατέρα αντιστασιακό που πέθανε στην εξορία και μητέρα Ιταλίδα, με της οποίας το επώνυμο υπογράφει τα έργα του.

Η σχέση του με την Ελλάδα ξεκίνησε πριν 30 περίπου χρόνια και μοιράζει πλέον τη ζωή του μεταξύ της Μπον (Γαλλία) και της Νέας Αγχιάλου (Ελλάδα).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί σύντομο βίντεο για τη ζωή του Pierre Goldin με τίτλο «Από τους αμπελώνες της Βουργουνδίας στους ελαιώνες της Μαγνησίας» και θα διαβαστούν ποιήματα στα γαλλικά από τον ποιητή και στα ελληνικά από μέλη της θεατρικής ομάδας «Επί Σκηνής», τόσο από την τελευταία ποιητική του συλλογή όσο και από προηγούμενες.

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια του κλασσικού ρεπερτορίου από τη σπουδαία Βολιώτισσα υψίφωνο Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Γαλανόπουλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.