Οι επόμενες Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Με τη συμμετοχή μαθητών, σχημάτων, χορευτών κ.α.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00 στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας εγκαινιάζεται η εορταστική έκθεση των μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης «Τα Ουράνια της Αγάπης Δώρα, Μηνύματα στη Γη Ελπιδοφόρα» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα ζωγραφικής, δημιουργίες των μαθητών, εμπνευσμένα από την εορταστική περίοδο. Πολλές ακόμη εκπλήξεις θα πλαισιώσουν την εκδήλωση όπως ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με «δώρα αγάπης» και εικαστική κατασκευή γεμάτη «ευχές» που θα ¨πετάξουν ψηλά¨. Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 13 Ιανουαρίου. Το ωράριο επισκέψεων είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-21:00, ενώ μετά από συνεννόηση υπάρχει δυνατότητα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μανδηλαρά και Σταδίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2421091150 & 6977988833 ( κ. Νικηφόρου Έλενα).

«Shall we Dance?

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στις 20:00 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο διοργανώνεται η εορταστική εκδήλωση «Shall we Dance? Γιορτές με τέχνη και Χορό». Περιλαμβάνει τα εγκαίνια της ομαδικής εορταστικής έκθεσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 7», που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών της πόλης,. Οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το έργο σημαντικού μέρους του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά σε αυτό το «ομαδικό ετήσιο καλλιτεχνικό ραντεβού». Παράλληλα θα παρουσιαστεί χορευτικό δρώμενο στο οποίο μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού και συγκεκριμένα το σύνολο «all ladies formation», της τάξης της Διευθύντριας της σχολής Χορού Άντζελας Καλαντζή, θα παρουσιάσουν μια χορογραφία βιεννέζικου βαλς και μια χορογραφία tango! Στη συνέχεια ομάδα φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν χορευτικό δρώμενο, προκαλώντας και προσκαλώντας τους επισκέπτες της έκθεσης να συμμετέχουν ενεργά σε μία βραδιά γεμάτη χορό δίνοντας τόνο και χρώμα στην εκδήλωση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 & Σάββατο 10:00-13:00. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 3.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031701.

Η νέα παραγωγή της Kenneth Branagh Theatre Company

Την ίδια μέρα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, παρουσιάζεται στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου με Ιάσονος) η νέα παραγωγή της Kenneth Branagh Theatre Company, το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους). Στην παράσταση πρωταγωνιστούν κορυφαία ονόματα γνωστά και στο ελληνικό κοινό μέσα από τις τηλεοπτικές τους δουλειές που προβλήθηκαν με τεράστια επιτυχία στη χώρα μας. Στον ρόλο της Ιουλιέτας η Lily James, γνωστή ως Λαίδη Ρόουζ από την τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey». Tον Ρωμαίο ενσαρκώνει ο Richard Madden , γνωστός ως Ρομπ Σταρκ από την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones». Η σκηνοθεσία είναι των Rob Ashford και Kenneth Branagh. Η προβολή θα γίνει στις 21:15. Πληροφορίες για την παράσταση και προπώληση εισιτηρίων στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος». Διεύθυνση: Τοπάλη 14. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-33692.

Παιδική μουσική παράσταση

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου με Ιάσονος), θα παρουσιαστεί η παιδική μουσική παράσταση ¨Όταν ο γρίφος θα λυθεί, ξανά τραγούδι θα ακουστεί¨. Η μουσικός – ερμηνεύτρια Έρρικα Πατρικίου, ο συνθέτης – πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου και η νηπιαγωγός – θεατροπαιδαγωγός Ευθυμία Γάτου, δημιούργησαν αυτή την μουσική παράσταση, για τα παιδιά που ονειρεύονται και για τους μεγάλους που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν και να ανοίγουν τις πόρτες τις φαντασίας για να ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού! Πρόκειται για μια ιστορία θάρρους και πίστης στη ζωή και στη νίκη του καλού που οδηγεί εν κατακλείδι στην πραγματική ευτυχία. Σκανταλιάρικοι λαγοί, περίεργοι δράκοι, ατρόμητοι άνθρωποι, βότανα, γιατρικά και όλα τα στοιχεία της φύσης, γίνονται αρωγοί στην ασυνήθιστη περιπέτεια της νεράιδας και στην προσπάθεια του ξωτικού να τη βοηθήσει. Οι θεατές προαιρετικά μπορούν αντί εισιτηρίου να ενισχύσουν ευαγή ιδρύματα ( Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης»).

Βραδιά χορού

Την ίδια μέρα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Shall we Dance? Γιορτές με τέχνη και Χορό» διοργανώνεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο μία βραδιά χορού με τη συμμετοχή των Σχολών Χορού Chorus Line, Dance Academy, Dance Studio και το καλλιτεχνικό ζευγάρι Αντώνης Στάμος & Νικολέτα Δεφαράνα. Πρόκειται για μία εορταστική βραδιά ballroom Χορών με χορούς βαλς, τάγκο και Foxtrot. Στο δεύτερο μέρος της εορταστικής βραδιάς θα ακολουθήσει πάρτυ στο οποίο όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν εφόσον το επιθυμούν την ευκαιρία να χορέψουν στους εορταστικούς ρυθμούς. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 3. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031701.

Φιλαρμονική Ορχήστρα

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην Πλατεία Αγίου Νικολάου «Μελωδίες Γιορτινές» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου. Θα ακουστούν υπέροχες, κλασσικές, χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και γνωστά κομμάτια κλασσικής μουσικής.

Την ίδια μέρα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 21:15 στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου) παρουσιάζεται η πρωτότυπη μουσική παράσταση “Ω, STRINGLE bells!!!” από το vocal group «Stringless». Η φωνή και το ανθρώπινο σώμα, γίνονται οι πρωταγωνιστές, ή καλύτερα οι… πρωταγωνίστριες της βραδιάς. Πέντε κορίτσια, πέντε γυναίκες, πέντε Στρίγκλες , θα μας τα … ψάλλουν, σε ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο βράδυ. Καθείς και το τραγούδι του! Τα Χριστούγεννα της μπάμπως και του τσέλιγκα. Τα Χριστούγεννα της Λολίτας. Του Γιάννη και της Μαίρης. Τα Χριστούγεννα της χοντρής που κάνει δίαιτα… Χριστούγεννα στην Ισπανία και την Αγγλία του 16ου αιώνα. Χριστούγεννα από τον Καύκασο, τη Θράκη, την Ικαρία. Και μια αγκαλιά γεμάτη δώρα – γεμάτη τραγούδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι θεατές προαιρετικά μπορούν αντί εισιτηρίου να ενισχύσουν ευαγή ιδρύματα ( Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης»). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-82870.

Τζαζ χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 οι στην πλατεία Αγίου Νικολάου οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρόγραμμα με τζαζ χριστουγεννιάτικες μελωδίες και διασκευές από την «Big Band» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με μαέστρο τον Βασίλη Νίκου.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 από τις επτά το απόγευμα και μέχρι τις εννέα το βράδυ μία πρωτότυπη μουσική σκηνή θα ¨ταξιδεύει¨ και θα γεμίζει μελωδίες γιορτινές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο μουσικό αυτό ταξίδι θα μας συνοδέψει με ένα εορταστικό πρόγραμμα το ροκ γκρουπ «Harvey & Duncan»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.