Οι “Γερμανοί ξανάρχονται” στη Δράκεια

Απ ΄τη θεατρική ομάδα «ΠΑΓΑΣκήνιο»

Η θεατρική ομάδα «ΠΑΓΑΣκήνιο» του Σταμάτη Παγασαίου, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία με την αριστουργηματική κωμωδία των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” από τη Δράκεια.
Πρόκειται για την γνωστή και αγαπημένη κωμωδία με τον αξέχαστο Βασίλη Λογοθετίδη, που γράφτηκε το 1947, λίγο μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και μιλάει για την ανάγκη ομόνοιας και όχι διχασμού των Ελλήνων.
Ένα έργο που αν και είναι γραμμένο εδώ και εβδομήντα χρόνια, είναι τόσο “δραματικά επίκαιρο” λες και γράφτηκε σήμερα και όλα αυτά με πινελιές άφθονου γέλιου.
Η πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στη Δράκεια σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Η επιλογή της Δράκειας για την πρεμιέρα του έργου, μόνο τυχαία δεν είναι, αφού το συγκεκριμένο χωριό έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους “φίλους” μας τους Γερμανούς και αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης σε όλους τους εκτελεσθέντες του χωριού και όχι μόνο. Θα ακολουθήσει περιοδεία, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε : Κεραμίδι 21/7, Καλά Νερά 25/7, Άγιο Γεώργιο Νηλείας 1/8, Ανήλιο 4/8, Ξυνόβρυση 6/8, Νεοχώρι 10/8, Βυζίτσα 11/8 και Πορταριά 13/8.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Νάνσυ Τζαβέλλα, Κατερίνα Χατζηκυριακίδου, Χριστόφορος Σταμούλης, Αποστόλης Βαλατσός, Τριαντάφυλλος Κανελλάκης, Μιχάλης Φυγετάκης, Γαρύφαλλος Κωστούλιας, Στήβη Παγωνάρη, Μενέλαος Κιζαντίδης, Κατερίνα Ρεφενέ, Αθηνά Σερκμιε, Σίμος Τσεκούρας και σε έκτακτη συμμετοχή στο ρόλο του “τρελού” ο Σταμάτης Παγασαίος. Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια, είναι του Σταμάτη Παγασαίου. Η παράσταση ανεβαίνει με την πολύτιμη υποστήριξη της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου.
Μια παράσταση δουλεμένη, με κέφι και μεράκι και με απόλυτο σεβασμό στο “διαμαντένιο κείμενο” του Σακελλάριου. Μια παράσταση που μας μεταφέρει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50, πλημμυρισμένη σε μνήμες και εικόνες που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια. Μια παράσταση με χιούμορ και ευαισθησία και με την σφραγίδα ποιότητας του Σταμάτη Παγασαίου και της ομάδας ΠΑΓΑΣκήνιο. “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” από τη Δράκεια και για όλη την περιφέρεια. Στους χορηγούς επικοινωνίας το «Ράδιο Ένα 102,5» και το www.magnesianews.gr .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.