Η μουσικοθεατρική αφήγηση «ΗΤΤΑ ( η μήτρα της νίκης)» έρχεται στον Βόλο

Από την αυτοδιαχειριζόμενη μουσικοθεατρική ομάδα «Scarmi»

Μια πειραματική μουσική θεατρική αφήγηση από την ομάδα «Scarmi»  θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον με τίτλο, «ΗΤΤΑ ( η μήτρα της νίκης)»  που είναι θεατρικός μονόλογος από τη Λήθη του Δημήτρη Δημητριάδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Όλα κατατίθενται σαν να μην γινόταν να κατατεθούν παρά μόνον έτσι, σαν αυτός πού μιλάει να μην είχε στην διάθεση του παρά μόνον αυτόν τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποιεί ως έσχατη ευκαιρία. Τώρα μιλάει… Όποιος κι αν είναι, όποιος κι αν μιλάει, ποτέ άλλοτε δεν έχει μιλήσει έτσι, ποτέ άλλοτε δεν ήταν αυτός πού είναι τώρα πού μιλάει. Δ. Δημητριάδης. Ένας θεατρικός μονόλογος συνοδευόμενος από τους ήχους ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς, συνθεσάιζερ. Ο ηλεκτρονικός ατμοσφαιρικός ροκ ήχος, ακολουθεί τον εκφραστικό πειραματικό λόγο της ηθοποιού και το ανάποδο. Έτσι ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική ηλεκτροδυναμική αφήγηση γεμάτη ερωτήματα, συμπεράσματα, αποφάσεις, αναιρέσεις, παραδοχή και αποδοχή, μια αφήγηση σκληρά ποιητική και ταυτόχρονα βαθύτατα φιλοσοφική. Δημιουργημένη μέσα από τον πειραματισμό λέξεων, ήχων, φωνών, συναισθημάτων. Μια αισθητική εμπειρία έντονη σαν καταιγίδα και ταυτόχρονα γαλήνια σαν ηλιοβασίλεμα. Μια ασυμβίβαστη απαγγελία, αφήγηση, εξιστόρηση, κραυγή, νίκη! Μια μπάντα προσκεκλημένη στη γιορτή σας, στο σαλόνι του σπιτιού σας…».

Κρατήσεις: 6973 310 991 ώρες 10-2πμ

Ώρα έναρξης: 21:00 Ι Διάρκεια: 60 λεπτά

Εισιτήρια: 12€ / 10€ (μειωμένο)

Προπώληση: 10€ στο Βιβλιοπωλείο «Λύχνος» (Κ. Καρτάλη 160, Βόλος) έως τις 15:00μμ της ίδιας ημέρας   Συντελεστές: Σύλληψη / Ερμηνεία / Σκηνοθεσία: Ελεάννα Αποστολάκη Ι Σύνθεση μουσικής: Μιχάλης Φλουρής Ι Εκτέλεση μουσικής: Χριστόφορoς Πιτσιδήμος, τύμπανα / Μιχάλης Φλουρής, ηλεκτρική κιθάρα, loop, synthesizer / Άρης Τσάμης, synth bass Ι Ηχοληψία: Κωνσταντίνος HipCut Γεωργιάδης Ι Επιμέλεια κίνησης: Νεφέλη Κτιστάκη Ι Ενδυματολογική επιμέλεια: Ουρανία Σκορδαλού Ι Κατασκευή αξεσουάρ: Βάγγυ Μαριόλου Ι Γραφιστικά: Ελεάννα Αποστολάκη Ι Φωτογραφίες / Video: Τόνια Κοϊνάκη, Κώστας Γκλάβας, Χρήστος Κωνσταντόπουλος – Obscura Lab Ι Παραγωγή: Ομάδα Scarmi

Επικοινωνία: Αποστολάκη Ελεάννα +30 6973 310 991 scarmiband@gmail.com

Η ομάδα Scarmi είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μουσικοθεατρική ομάδα που πειραματίζεται γύρω από τη μουσική θεατρική αφήγηση, αυτοσχεδιάζοντας με ακανόνιστη ελευθερία. Η βάση της ομάδας είναι στο Ρέθυμνο Κρήτης, αλλά η τάση και ο στόχος είναι το ταξίδι των παραστάσεων εντός και εκτός συνόρων. Η ομάδα είναι μια σύμπραξη της ηθοποιού Ελεάννα Αποστολάκη (performer) και των μουσικών Χριστόφορος Πιτσιδήμος (τύμπανα) Μιχάλης Φλουρής (ηλεκτρική κιθάρα, συνθεσάιζερ, loops) Άρης Τσάμης (synth bass). Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής δημιουργώντας ατμοσφαιρικές ηλεκτροδυναμικές «αφηγήσεις» (σκάρμη _ στην Κρητική διάλεκτο, τα ίχνη που αφήνει στο πέρασμα του κάθε ζώο καιφανερώνουν ότι πέρασε από κει). 2020 – 2021: H electro rock performance «ΉΤΤΑ (η μήτρα της νίκης)», θεατρικός μονόλογος από την Λήθη του Δημήτρη Δημητριάδη, είναι η πρώτη της σύμπραξη.

Σημειώνουμε ότι_ για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ομάδα Scarmi_αυτοοργανωμένη θεατρική περιοδεία 2021:

4 και 5. 12 Θεσσαλονίκη_Pellizco studio flamenco

  1. 12 Ιωάννινα_Θέατρο Κύκλος
  2. 12 Λάρισα_Θέατρο Τεχνών
  3. 12 Βόλος_Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
  4. 12 Ναύπακτος_Τεχνουργείον Πολυχώρος Τέχνης

13 και 14. 12 Πάτρα_Θέατρο Act

17, 18, 19. 12 Αθήνα_K.O.T.E.S. x BOOZE

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.