Η όπερα «Ο μαγικός αυλός» στο «Αχίλλειο»

Η δεύτερη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” που εξασφάλισε για έκτη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η παραμυθένια Όπερα του Mozart «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.

Όπως έγινε γνωστό, «η υπόθεση του Μαγικού Αυλού εξελίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο. Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο με τη βοήθεια ενός μαγικού αυλού να ελευθερώσει την αιχμάλωτη κόρη της Παμίνα η οποία κρατείται από τον ιερέα Ζαράστρο. Ο Ταμίνο και ο βοηθός του Παπαγκένο μαγεύονται από την ομορφιά της Παμίνα. Ο Ζαρόστρο, ο οποίος όπως αποδεικνύεται δεν είναι κακός, επιβάλει στον Ταμίνο δοκιμασίες για να αποδείξει την αρετή και την καλοσύνη του. Η δύναμη και το πάθος των δύο νέων τελικά ανταμείβεται.. Η μεγαλειώδης αυτή όπερα περιγράφει αξίες όπως η αδελφοσύνη, η ελευθερία και η αγάπη. Το καλό νικά και επικρατεί, ενώ η αλήθεια και η αρετή στο τέλος πάντα θριαμβεύουν. Ο επίτιμος μαέστρος της Met James Levine διευθύνει την παραγωγή της βραβευμένης με Tony Award Julie Taymor, στο αριστούργημα του Mozart «Ο Μαγικός Αυλός». Η Golda Schultz κάνει το ντεμπούτο της στη Met ως Παμίνα, με την Kathryn Lewek στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας, τον Charles Castronovo σαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού Ταμίνο, τον Markus Werba σαν τον κυνηγό πουλιών Παπαγκένο, τον Christian Van Horn σαν Αφηγητή και τον René Pape σαν Ζαράστρο. «Ο Μαγικός Αυλός» ήταν η καθοριστική παράσταση με την οποία ξεκίνησε το 2006 το πρόγραμμα The Met: LiveinHD, όταν προβλήθηκε σε μια συντομευμένη εκδοχή στα αγγλικά για οικογένειες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ολόκληρη η γερμανική όπερα θα μεταδοθεί στη σειρά Live in HD.

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ( Σάλτσμπουργκ, 27 Ιανουαρίου 1756 -Βιέννη, 5 Δεκεμβρίου 1791) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασσικής μουσικής και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του βιεννέζικου κλασικισμού και της λεγόμενης «Πρώτης Σχολής της Βιέννης». Στην ηλικία των πέντε ετών, συνέθετε ήδη μικρά κομμάτια, τα οποία έπαιζε στον πατέρα του, ο οποίος τα κατέγραφε.
Συνέθεσε περισσότερα από 600 έργα. Οι δεξιότητες του νεαρού Μότσαρτ υπήρξαν μοναδικές. Εκτός από την εξαιρετική τεχνική του στο πιάνο, στο όργανο και στο βιολί, είχε την ικανότητα να αποστηθίζει πληθώρα συνθέσεων με φαινομενική ευκολία Έγινε αρχικά γνωστός ως συνθέτης οργανικής μουσικής, ενδιαφερόταν όμως ανέκαθεν και για το μουσικό θέατρο στο οποίο εκείνη την εποχή κυριαρχούσαν οι Ιταλοί συνθέτες.

Για ακόμη μία χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου Αχίλλειον.

Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2017 – 2018 περιλαμβάνει ακόμη οκτώ μοναδικές παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Συγκεκριμένα οι επόμενες παραγωγές είναι:

1. Ο Εξολοθρευτής Άγγελος – Adès – 18 Νοεμβρίου 2017 στις 19:55
2. Τόσκα – Puccini – 27 Ιανουαρίου 2018 στις 19:55
3. Το Ελιξίριο του Έρωτα – Donizetti – 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:00
4. Μποέμ – Puccini – 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30
5. Σεμίραμις – Rossini – 10 Μαρτίου 2018 στις 19:55
6. Έτσι Κάνουν Όλες – Mozart – 31 Μαρτίου 2018 στις 19:55
7. Λουίζα Μίλερ – Verdi – 14 Απριλίου 2018 στις 19:30
8. Σταχτοπούτα – Massenet – 28 Απριλίου 2018 στις 19:55

Εκτός από τα παραπάνω αριστουργήματα της λυρικής τέχνης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις και σκηνές από τα παρασκήνια και να γνωρίσουν τους κορυφαίους ηθοποιούς, μαέστρους, σκηνοθέτες και χορογράφους.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.