Κατερίνα Βρανά: Σχεδόν …πέθανα στην πόλη Malaka της Μαλαισίας!

Η καλύτερη ελληνίδα stand up comedian παγκοσμίως, μίλησε στο «Ράδιο-Ένα» για την περιπέτεια της υγείας της

Είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το CNN την έχει κατατάξει στη λίστα με τις δεκατρείς καλύτερες γυναίκες κωμικούς παγκοσμίως. Η Αθηναία Κατερίνα Βρανά διέπρεψε στο χώρο του stand up comedy στην Αμερική, την Αγγλία και την Αυστραλία και τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή και στην πατρίδα της, τα τελευταία χρόνια όμως λόγω και ενός σοβαρού προβλήματος που είχε. Η ίδια είχε ταξιδέψει στη Μαλαισία και από άγνωστη αιτία, εκείνη θεώρησε αρχικά ότι έπαθε δηλητηρίαση, έπεσε σε κώμα και πλέον μετά από πολλές θεραπείες, κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν παράτησε όμως ποτέ τη ζωή και κυρίως το χιούμορ της και παρόλη την πανδημία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση “Σχεδόν πέθανα”. Μάλιστα ερχόμενη πρόσφατα στον Βόλο ενθουσίασε το κοινό της.

Η Κατερίνα Βρανά μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή για την περιπέτειά της, την παράστασή της αλλά και για τη θετική στάση που κρατά στη ζωή της μέσω του χιούμορ.
Πως είσαι αυτή την περίοδο Κατερίνα , τόσο με το θέμα της υγείας σου, όσο και καλλιτεχνικά;

Με το θέμα της υγείας μου πηγαίνω όλο και καλύτερα, πάει πολύ αργά και … βαριέμαι. Θα ήθελα να ξυπνήσω και να είμαι καλά, αλλά δεν “δουλεύει” έτσι δυστυχώς. Καλλιτεχνικά τώρα, λόγω κορωνοϊού δεν πάμε πολύ καλά αυτό τον καιρό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, όσες παραστάσεις μπορούμε, υπήρχαν σε ορισμένα μέρη ακυρώσεις γιατί τα μέτρα ήταν πολύ αυστηρά. Στον Βόλο ήρθα με χαρά, κέφι, μπρίο.

Πόσο δύσκολο είναι να διακωμωδήσει κανείς την περιπέτεια της υγείας του κάτι που εσύ κάνεις μέσα στις παραστάσεις σου;

Εγώ περνάω πολύ καλά κι ας είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο και πιστεύω ότι αυτά που μου συνέβησαν ήταν εξίσου αστεία. Δεν είναι μόνο ότι τα έκανα εγώ να φαίνονται έτσι. Είναι αυτό που λέω σε όλους ότι μερικά πράγματα είναι αστεία! Η πόλη στην οποία σχεδόν πέθανα λέγεται Malaka! Αυτό δεν το διακωμωδώ, είναι πραγματικότητα. Σχεδόν πέθανα … στην πόλη Malaka της Μαλαισίας! Αυτό είναι όμως πολύ αστείο.
Οι δε καημένοι γονείς μου έπαιρναν τηλέφωνο κι έλεγαν “Είμαστε στο Malaka, η Κατερίνα ακόμη παλεύει” και οι άλλοι στην Ελλάδα ρωτούσαν τι είπαν για να καταλάβουν… Πολλά πράγματα ήταν από μόνα τους αστεία, δεν κάνω προσπάθεια για να τα διακωμωδήσω και ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να κάνω αυτή την παράσταση. Γιατί μέσα σε όλο το χάλι, εγώ γέλασα πάρα πολύ. Υπήρχαν στιγμές που πραγματικά γελούσα μέχρι κλάματος! Πέρασα εντυπωσιακά καλά για το πόσο χάλια ήταν η κατάσταση και ήθελα να το μοιραστώ αυτό με τον κόσμο, γιατί τις αρρώστιες και τις κακοτοπιές της ζωής τις φοβόμαστε. Νομίζω όμως ότι αν τις συνειδητοποιήσεις όμως χωρίς φόβο και με λίγο χιούμορ, τις περνάς πιο εύκολα, γίνονται λίγο πιο ελαφριές.

Στις παραστάσεις σου μιλάς και για άλλα πράγματα; Επιλέγεις κάτι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον ενδεχομένως και από την επικαιρότητα;

Ναι, ειδικά άμα έχει συμβεί κάτι τρανταχτό, βρίσκει κι αυτό τον δρόμο του μέσα στην παράσταση. Αυτό τον καιρό είναι ο κορωνοϊός, κάνω μία- δύο αναφορές, αλλά δεν είναι το κύριο μέρος της παράστασης. Το κύριο μέρος είναι τι πέρασα και πως είμαι τώρα, αλλά αφήνω χώρο και για λίγο αυτοσχεδιασμό και το κοινό κάνει κέφι, θα …πετάξει κάποιος κάτι και θα προλάβω να απαντήσω.

Εξαρτάται και από το κοινό που παρακολουθεί πως θα εξελιχθεί η παράσταση;

Ναι, βέβαια. Μα αυτό είναι το ωραίο. Στο Live stand up κάθε παράσταση είναι τελείως διαφορετική σε ατμόσφαιρα, όχι τόσο σε περιεχόμενο , αλλά ο κόσμος σε άλλα μέρη γελάει πιο πολύ, αλλού το κοινό είναι πιο προβληματισμένο, αλλού γελούν με το παραμικρό, άλλοι θέλουν να λάβουν μέρος και μου “πετάνε” ατάκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.