Κορωνοϊός: Πέθανε ο θρυλικός τρομπετίστας της τζαζ Γουάλας Ρόνι

Ο θρυλικός τρομπετίστας της τζαζ Γουάλας Ρόνι πέθανε από επιπλοκές λόγω του κορωνοϊού, στα 59 του χρόνια.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Νιου Τζέρσι, την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, Λίντια Λίμπμαν. «Με θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο εμβληματικός τρομπετίστας και θρύλος της τζαζ Γουάλας Ρόνι απεβίωσε εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού», δήλωσε. «Η συνεργασία μου μαζί του ήταν και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου», πρόσθεσε.

Ο Μάιλς Ντέιβις τον είχε ακούσει να παίζει το 1983 και εντυπωσιάστηκε. Κάλεσε στο σπίτι του την επόμενη ημέρα τον, τότε 23χρονο, τρομπετίστα, και μια στενή φιλία ξεκίνησε. Οι δυο τους είχαν παίξει μαζί το 1991 στο Montreux Jazz Festival, υπό τη διεύθυνση του Κουίνσι Τζόουνς, λίγους μήνες πριν από τον θάνατο του Ντέιβις.

«Τον αγαπούσα για τη μουσική του και μου μιλούσε για αυτήν όλη την ώρα. Σίγουρα πρέπει να κερδίσεις τον σεβασμό του Μάιλς Ντέιβις και δεν μπορούσαν όλοι να το κάνουν αυτό», είχε πει ο Ρόνι για τον μέντορά του σε συνέντευξη, το 2016.

Ο μοναδικός τρομπετίστας Γουάλας Ρόνι είχε κερδίσει Grammy το 1994 για τη συμμετοχή του στο άλμπουμ «A Tribute To Miles» και ήταν υποψήφιος το 1997.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.