Με επιτυχία η παραδοσιακή συνάντηση στην Αγριά

Που διοργάνωσε ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου στην Αγριά

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή έξι Παραδοσιακών Συλλόγων, και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στην Αγριά, στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η Β΄Συνάντηση Παραδοσιακών χορών Παιδικών και Εφηβικών Συγκροτημάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «τα παραδοσιακά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάπλασης Ριζομύλου, των Οξυωτών Ν. Αγχιάλου, του Συλλόγου Αριστοτέλης Στεφανοβικείου, του συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας καθώς και του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, που διοργάνωσε, για δεύτερη χρονιά ,με επιτυχία την εκδήλωση αυτή.

Με νταούλι και ζουρνά η Αναστασία Λύτρα και ο Λαυρέντης Νίττης, συνόδεψαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα, τα οποία παρέλασαν στην παραλία της Αγριάς και κατέληξαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγριάς όπου και έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

Ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1985 και συνεχίζει μέχρι σήμερα το πολύπλευρο έργο του, με αγάπη και πίστη στις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Δάσκαλοι για τις χορευτικές ομάδες του Ομίλου είναι ο κ. Νίκος Μούτσελος και η κ. Λίλια Τσιπτσέ, καθηγητές φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Παραδοσιακούς χορούς.

Στόχος μας είναι η παρουσίαση και η προώθηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η παγίωση της διοργάνωσης ενός Πανθεσσαλικού, και όχι μόνο, Φεστιβάλ Παιδικών και Εφηβικών Συγκροτημάτων στην περιοχή μας. Εκ μέρους του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους που συμμετείχαν και πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς και άξιους χορευτές, συνεχιστές της Παράδοσής μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.