Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση στον ΙΑΝΟ του μυθιστορήματος της Γιώτας Κούγιαλη

«Απόψε τι βλέπεις γύρω σου;» απ΄τις εκδόσεις «Καστανιώτη»

Με μεγάλη επιτυχία η αλυσίδα πολιτισμού IANOΣ και οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσίασαν το μυθιστόρημα της Γιώτα Κούγιαλη «Απόψε τι βλέπεις γύρω σου;» τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ.
Για το βιβλίο μίλησε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης και στη συνέχεια με τη συγγραφέα συνομίλησε ο δημοσιογράφος, Νίκος Θρασυβούλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και προβλήθηκε ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
Πολλοί φίλοι της συγγραφέως και αναγνώστες έσπευσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.
Η Γιώτα Κούγιαλη στο έργο της αυτό σκιαγραφεί τη ζωή στις Παιδοπόλεις, τη δεκαετία του ’60 και τις πολιτικές αναταράξεις της, τις σχέσεις των δύο φύλων, τους πόθους και τα πάθη. Στηρίζει τη μυθοπλασία της σε γεγονότα πραγματικά, σε βιώματά της, αλλά και σε μαρτυρίες άλλων παιδιών που έζησαν σε ιδρύματα.
Το βιβλίο της είναι ένα δραματικό μυθιστόρημα απαλλαγμένο από μελοδραματισμό, με αισιόδοξη ματιά και υφέρπον χιούμορ που απαλύνει την αγωνία στις συγκλονιστικές ανατροπές. Καταδεικνύει τα λεπτά όρια της ταυτότητάς μας σε σχέση με το περιβάλλον όπου κινούμαστε.
Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στον Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Υπήρξε συνεργάτρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.). Είναι επίσης παραγωγός λόγου της εκπομπής «Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες» στην ΕΡΤ Βόλου.


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.