«Με…Νου αρωματόκηπος και ευεξία. Ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων»

Παρουσιάζεται το απόγευμα στον Βόλο το βιβλίο με τα μυστικά της φύσης

Οι «Εκδόσεις Πατάκη» και τα Public διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου στις 7 μ.μ. την παρουσίαση του βιβλίου «Με…Νου, αρωματόκηπος και ευεξία. Ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» στο Public Βόλου.

Τέσσερις συγγραφείς —η food blogger Μαρία Στικούδη, η τακτική ερευνήτρια Ελένη Μαλούπα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ Διαμάντω Λάζαρη και ο μάγειρας-συγγραφέας μοναχός Επιφάνιος— κάνουν τα αρωµατικά-φαρµακευτικά φυτά —από κοµπάρσους— πρωταγωνιστές στην καθηµερινή µας διατροφή.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Κρίγκας ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) , Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. H εταιρεία Aromateaca θα σερβίρει στο κοινό αρωματικά και ευεργετικά ροφήματα που περιγράφονται στο βιβλίο.

Περιγραφή

Έχετε µαγειρέψει ποτέ µε δίκταµο, τσάι του βουνού ή αγριοτριαντάφυλλο; Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο εγχείρηµα που αποσκοπεί στην ευεξία µας: από κοµπάρσοι, τα αρωµατικά-φαρµακευτικά φυτά γίνονται οι πρωταγωνιστές στην καθηµερινή µας διατροφή και στο οικιακό µας περιβάλλον.

Για 15 αρωµατικά-φαρµακευτικά φυτά της ελληνικής γης δίνονται ιστορικές πληροφορίες και βασικά βιολογικά στοιχεία, παρέχονται µε επιστηµονικά τεκµηριωµένο τρόπο τα συστατικά και οι ιδιότητές τους, δίδονται ειδικές συστάσεις-προφυλάξεις και επισκοπείται η διατροφική τους χρήση. Επιπλέον, περιγράφεται το άρωµα και η γεύση τους, αποκαλύπτονται µικρά µυστικά στη χρησιµοποίησή τους και προτείνονται 75 δηµιουργικά µαγειρέµατα (και παραλλαγές τους) µε συνοδευτικά ποτά, 52 µενού, 11 ροφήµατα και 5 πρωτότυπα µείγµατα φυτών για ευεργετικά ροφήµατα.

Τέλος, περιγράφεται µε πρακτικό τρόπο η καλλιέργεια και ο πολλαπλασιασµός τους και παρέχονται βασικές συµβουλές για τη διατήρησή τους στον αγρό, στον κήπο ή στο µπαλκόνι.

Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει την επιστηµονική γνώση µε απλό τρόπο, εµπλουτίζει τη µεσογειακή διατροφή, ανοίγει καινούριους γαστρονοµικούς ορίζοντες και δίνει νέο έναυσµα στην καλλιέργεια των αρωµατικών-φαρµακευτικών φυτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.