Μιχάλης Κεχαγιάς: «Να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην τεχνολογία και τη μουσική»

«Περιγράφουμε έναν κόσμο που θα θέλαμε να ζούμε εμείς σε αυτόν, ο οποίος δεν έχει ανισότητα, βία, πόνο, θλίψη, απομόνωση…»
Το μέλος των Sidetrack μιλάει για το νέο τραγούδι του συγκροτήματος... «Όλα Αλλιώς»

Οι Sidetrack επανέρχονται δριμύτεροι παρουσιάζοντας στο κοινό το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Όλα αλλιώς». Το τραγούδι κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και αποτελεί προάγγελο της τρίτης δισκογραφικής δουλειάς του group με τίτλο «Όσο σκέφτεσαι το αύριο» που θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Οι Sidetrack των Μιχάλη Κεχαγιά και Στέργιου Δήμπα αποτελούν ένα από τα πιο συνεπή ελληνόφωνα γκρουπ, αναφορικά με το αποτύπωμα που αφήνουν στη ελληνική δισκογραφία. Ο Μιχάλης Κεχαγιάς μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για το νέο τραγούδι, που δείχνει μία άλλη οπτική της ζωής…αλλιώς.

Πως πέρασε ο χειμώνας υπό τις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας;

Ήταν πολύ δύσκολα με την καραντίνα, κυρίως γιατί δεν είχαμε επιλογές. Ακόμη και άσχημα να περνάμε, είναι δική μας επιλογή. Ξαφνικά, χωρίς επιλογή, ήταν όλα περίεργα. Εμείς αποφασίσαμε να κινηθούμε δημιουργικά, γράφοντας και ηχογραφώντας μια καινούργια δουλειά, θέλοντας να πιστέψουμε έτσι, ότι δεν θα αλλάξει τελείως ο κόσμος μας.

Πρόκειται δηλαδή για μια δουλειά που γεννήθηκε στη διάρκεια αυτών των μηνών;

Με το που αποφασίστηκε η καραντίνα, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε, πιστεύοντας ότι θα κρατήσουμε τον κόσμο μας ίδιο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η οποία μας έπιασε εξαπίνης… Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο, ήταν πρωτόγνωρο για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για μας και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στις καινούργιες συνθήκες και καταστάσεις που ακόμη δεν ξέρω πότε θα βγούμε ή αν η ζωή θα συνεχίσει να είναι όπως πριν. Κάτι θα έχει αλλάξει σίγουρα και ελπίζω η ζωή να είναι πιο ουσιαστική, γιατί αρχίσαμε να βλέπουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να βάζουμε σωστές προτεραιότητες και να μας ενδιαφέρει και ο διπλανός, που είναι πολύ σημαντικό.

Αυτό το μήνυμα θίγετε και στο τραγούδι που κυκλοφορήσατε..

Στο τραγούδι «Όλα αλλιώς» περιγράφουμε έναν κόσμο που θα θέλαμε να ζούμε εμείς σε αυτόν, ο οποίος δεν έχει ανισότητα, βία, πόνο, θλίψη, απομόνωση. Προσπαθούμε με τα τραγούδια μας γενικότερα, όχι να περάσουμε κάποιο μήνυμα, αλλά να περιγράψουμε μία ιστορία μέσω της οπτικής μας.
Είναι εικόνες που τις βλέπετε, σας προβληματίζουν και μέσα ίσως από μία ρομαντική πτυχή θέλετε να δώσετε μια άλλη διάσταση και να συνηγορήσουν όσοι ακούν τη μουσική σας στη δική σας οπτική;
Η λέξη συνηγορήσουν είναι η κατάλληλη λέξη γι΄αυτό που θέλουμε να κάνουν τα τραγούδια μας. Όσοι τα ακούν λοιπόν, να συνηγορήσουν στην άλλη οπτική.
Το πρώτο δείγμα της νέας δουλειάς σας πάντως είναι εξαιρετικό. Είναι προάγγελος ουσιαστικά μιας εργασίας που συνεχίζει και το επόμενο διάστημα;
Ναι, εμείς ολοκληρώσαμε την τρίτη δισκογραφική μας δουλειά με τίτλο «Όσο σκέφτεσαι το αύριο» που θα κυκλοφορήσει από το Όγδοο. Δουλεύουμε στην οπτικοποίηση ορισμένων κομματιών, μέχρι οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν για να ξεκινήσουμε τις βόλτες ανά τη χώρα και τα Live. προσπαθούμε να μην βάζουμε ταμπέλες στην μουσική μας και αυτό τον καιρο παίζουμε με ηλεκτρικό ήχο.
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
Θεωρώ πως κατά βάση, ένας καλλιτέχνης ή μία μπάντα είναι πρώτα ακροατές και λάτρεις της μουσικής. Θεωρώ πως είσαι επέκταση της δισκοθήκης σου και της διάθεσης γενικότερα. Είμαστε πέντε άτομα στην μπάντα και ο καθένας ακούει διαφορετικά πράγματα, μας αρέσει η μουσική από τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι αυτή των Beatles και γενικότερα έχουμε μια μεγάλη παλέτα που έχουμε αφομοιώσει και θέλουμε να πιστεύουμε πως κατά κάποιο τρόπο μπαίνει στη δουλειά μας. Η μουσική είναι ανεξάντλητη, παρόλο που σήμερα έχει καταντήσει εάν δεν υπάρχει στο κινητό κάποιου, να μην υπάρχει πουθενά δυστυχώς. Είναι μεγάλη η παλέτα των ακουσμάτων μας και των επιρροών μας.
Αυτό που αναφέρατε με το κινητό, σημαίνει …ότι πλέον έχουν αλλάξει οι συνθήκες και ένα νέο συγκρότημα δεν έχει μόνο το cd, από μια δισκογραφική εταιρεία, αλλά θα πρέπει να κυριαρχήσει και μέσω του διαδικτύου;
Η διαδικασία έχει τα καλά της έχει και τα άσχημά της. Το γεγονός ότι μπορείς να πληκτρολογήσεις ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε θέλεις και να το έχεις μπροστά σου είναι μεγάλη δύναμη. Ωστόσο, ένας τέτοιος όγκος πληροφορίας σε κάνει πολύ να βυθίζεσαι, να χάνεσαι, να μην μπορείς να καταλάβεις, να αφομοιώσεις πράγματα, γιατί όλα κινούνται πάρα πολύ γρήγορα. Θεωρώ ότι εάν βρεθεί η χρυσή τομή στο πως να συνδυάσεις τα πράγματα, θα είναι προς κέρδος. Δηλαδή από τη μία η εξέλιξη και η τεχνολογία είναι τεράστιο εργαλείο, από την άλλη όμως οι πληροφορίες μπορεί να σε κάνουν να χαθείς.
Παλιότερα παίρναμε έναν δίσκο, τον κρατούσαμε στα χέρια μας, ήταν δικός μας, οπότε το αντικείμενο για μας είχε συναισθηματική αξία. Τώρα, στις μέρες μας περνάει ένα δίμηνο και κάτι θεωρείται παλιό γιατί γίνεται βομβαρδισμός νέων πραγμάτων και δεν προλαβαίνεις να δεις τίποτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.