Μνημόσυνο Μακεδόνων στο Βόλο για τον Παύλο Μελά

Τα μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» τέλεσαν την περασμένη Κυριακή 15-10-2017 τις καθιερωμένες κατ’ έτος εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Μελά και λοιπών συναγωνιστών.

Προηγήθηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο ήρωα των μακεδονικών αγώνων. Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο οπλαρχηγός αποτέλεσε σύμβολο αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Επίσης , το χρονικό δράσης και αγώνων του Παύλου Μελά, ανέπτυξε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων κ. Μιχ. Χατζίρης, πλαισιωμένος από νεανίδες του χορευτικού τμήματος που έφεραν τοπικές φορεσιές της Μακεδονίας , το δε λάβαρο του συλλόγου το έφερε με περηφάνια ο κ.Γεώργιος Καρανικόλας, απόγονος μακεδονομάχου.

Αμέσως μετά , τα μέλη του συλλόγου, πορεύτηκαν στο ηρώο των πεσόντων, όπου ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την πρώην υφυπουργό κ. Μαρία Χρυσοβελώνη και την πρόεδρο του συλλόγου Μακεδόνων κ. Βέτα Μπελιτσιώτη εκ μέρους της διοίκησης του σωματείου και εψάλη ο Εθνικός μας ΄Υμνος.

Τέλος οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση που παρατέθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.