«Μουσικές Συμπράξεις» με έργα μουσικής δωματίου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 7.30 μμ στο αμφιθέατρο του σχολείου

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 7.30 μμ την εκδήλωση- παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Μουσικές Συμπράξεις» στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Μια συναυλία μουσικής δωματίου με πιάνο, βιολί, τσέλο, φλάουτο, κλαρινέτο, κιθάρα, τρομπέτα σε μουσική από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή που σκοπό έχει να αναπτύσσει τις ικανότητες των νέων μουσικών στην προσπάθειά τους να συμπράττουν με άλλα όργανα και να αντιμετωπίζουν το περιβάλλον της πρόβας με αυτοπεποίθηση και ρυθμική πειθαρχία.

Η αλληλεπίδραση της μουσικής ομάδας αναπτύσσει την κριτική τους ικανότητα και ενεργοποιεί τη φαντασία και την έκφρασή τους, με τρόπο προσωπικό και πρωτότυπο, αναδεικνύοντας την ατομικότητα παράλληλα με τη συνολική ερμηνευτική προσέγγιση, ώστε το τελικό μουσικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του μουσικού μέρους της εκδήλωσης είναι οι καθηγήτριες πιάνου του σχολείου Ειρήνη Κουτσαυλή και Ελένη Παπαθανασίου ενώ η φιλόλογος Άννα Μαρία Κουτσιρίμπα επιμελήθηκε την παρουσίαση. Συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές Κωνσταντίνος Γράβος, Αλέξανδρος Καρκάλας, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Αμαρυλλίδα Λιάλιου, Φρόη Παναγιωτακοπούλου, Σάλεμ Πέπο, Κερασία Σιάρα, Ελένη Τσαρδακά, Τσιάνου Μαριάννα.

Οι μαθητές συμπράττουν σε ντουέτα και trio και ερμηνεύουν έργα πιάνου για τέσσερα, έξι και οκτώ χέρια. Θα ακουστούν κομμάτια όπως η Pavane του G. Faure, το Intermezzo για δύο πιάνα της C. Chaminade, το DanseMacabre για 8 χέρια του Saint-Saens καθώς και πρωτότυπες εκτελέσεις έργων όπως το Three Shades του επίσης καθηγητή μουσικής του σχολείου Αλέξανδρου Καρκάλα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.