Νέος διευθυντής του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ο Αντώνιος Αποστ. Πλαγεράς

Όπως αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στη διάρκεια της επιτυχημένης τριετούς λειτουργίας της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ., «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», έγιναν ορισμένες σημαντικές διαπιστώσεις, εξαιτίας των οποίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού και πρόεδρός του, κ. Ιγνάτιος, πρότεινε τη σύσταση αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κατά την έννοια του άρθρου 784 ΑΚ. Και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4547/2018, με το οποίο συμπληρώνεται ο Ν. 4186/2013, με την προσθήκη του άρθρου 24Α για τη δημιουργία Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για τον λόγο αυτό συστάθηκε Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο για να αποτελέσει φορέα παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης που θα παρέχει σε ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ (18+) και μόνον: α) συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση β) γενική εκπαίδευση ενηλίκων γ) επαγγελματικό προσανατολισμό δ) επαγγελματική συμβουλευτική.
Απώτερος στόχος, όλα τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων να είναι πιστοποιημένα αποκλειστικά από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Η Έδρα και εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι στη συνοικία Αλιβέρι, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι: Νίκος Τσούκας, Διαχειριστής, Μιχαήλ Βασιλικός, δικηγόρος, Ευάγγελος Ζαχαρός, πολιτικός μηχανικός, Δημήτριος Κουτσός, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος και Σοφία Τσαρδακά, Εκπαιδευτικός, με την ευθύνη της τήρησης των πρακτικών του Δ.Σ.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης όλων των εργασιών που προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας, στον χώρο των εκπαιδευτηρίων, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, το μέλος του Δ.Σ. Πολιτικός Μηχανικός Ευάγγελος Ζαχαρός, ολοκλήρωσε τον φάκελο για την αδειοδότηση και τον υπέβαλε αρμοδίως. Η διαδικασία μετά τον έλεγχο του Υπουργείου είναι τυπική και μέχρι τέλους Αυγούστου αναμένεται η αδειοδότηση του νέου Κ.Δ.Β.Μ.
Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να είναι έτοιμο το Κέντρο να λειτουργήσει από τη νέα Εκπαιδευτική περίοδο, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Δικηγόρος Μιχάλης Βασιλικός ενημέρωσε το νέο Δ.Σ. για όλες τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν επί ένα σχεδόν χρόνο, προκειμένου να επιτευχθεί το οριστικό θετικό αποτέλεσμα της σύστασης.
Το μέλος του Δ.Σ. Πολιτικός Μηχανικός Ευάγγελος Ζαχαρός, ενημέρωσε για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια, προκειμένου να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις λειτουργίας, για το κόστος των εργασιών, και τέλος για την υποβολή του ολοκληρωμένου φακέλου προς τελική έγκριση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.
Το σπουδαιότερο θέμα που αποφασίστηκε στο Δ.Σ. ήταν η ανάθεση της Διεύθυνσης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), για την επίτευξη των σκοπών του.
Το Δ.Σ. έλαβε υπόψιν του ότι ο Διευθυντής προΐσταται του προσωπικού, είναι επιστημονικός, παιδαγωγικός και οικονομικός υπεύθυνος των φορέων αυτών και αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.
Επίσης ότι ο Διευθυντής πρέπει να είναι Εκπαιδευτικός της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι πρέπει να έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο τίτλο σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Πρέπει να έχει οκταετή, τουλάχιστον, εκπαιδευτική υπηρεσία και σημαντικά διοικητικά και επιστημονικά προσόντα στη μη τυπική εκπαίδευση.
Και τέλος πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζει πολύ καλά τις αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες εργασίας της περιοχής του, διαθέτοντας σχετική τεχνογνωσία από τη συμμετοχή στην παιδαγωγική – παραγωγική – επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου του. Με βάση τα παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα να επιλέξει για τη θέση του Διευθυντή τον Καθηγητή κλάδου ΠΕ 17.03 και Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στο ΚΕ.Σ.Υ. Λάρισας, Αντώνιο Αποστ. Πλαγερά, και ταμία της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Ο νέος Διευθυντής διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, τεράστια εμπειρία ως Επιμορφωτής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ενώ μετείχε σε πολλά Πανελλήνια Επιστημονικά Συνέδρια ως εισηγητής.
Ο νέος Διευθυντής θα έχει πολλές αρμοδιότητες, για τη διοικητική λειτουργία και οικονομική διαχείριση, για την τήρηση των νόμων, των εγκυκλίων και των αποφάσεων, που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα της διοίκησης, θα συνεργάζεται με την Κεντρική και τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη ρύθμιση κάθε λειτουργικού θέματος αρμοδιότητάς του και θα ευθύνεται για την εφαρμογή των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν σπουδαστές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Μετά την παραλαβή και τυπικά της άδειας λειτουργίας, το νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), «Άγιος Απόστολος ο Νέος», των φορέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, θα προσπαθήσει να βάλει το δικό του λιθαράκι στην Εκπαίδευση των ενηλίκων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.