Τριήμερο δράσεων με τίτλο «Ο Καραγκιόζης των Παιδιών», τρεις μέρες γιορτής αφιερωμένες στον Καραγκιόζη και στο παραδοσιακό θέατρο σκιών διοργανώνουν τα παιδιά του Εργαστηρίου «ΚΟΥΚΛΟΠΕΔΙΟ» χθες 19, σήμερα 20 και αύριο 21 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Αγριά.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου στις 18.30 στον χώρο της βιβλιοθήκης του Πορφυρογενείου θα γίνει η παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Τρέξατε, τρέξατε! Παίζουμε Καραγκιόζη!» που βασίζεται σε σχέδια φιγούρων και σκηνικών των παιδιών του εργαστηρίου ΚΟΥΚΛΟΠΕΔΙΟ.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση των ηρώων του παραδοσιακού θεάτρου σκιών με την παράσταση «Λίγα…απ’όλα» από τα μεγαλύτερα παιδιά του εργαστηρίου, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο έργο του σπουδαίου καραγκιοζοπαίκτη Αντώνη Μόλλα. Η βραδιά θα κλείσει με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο Καραγκιόζης των Παιδιών, μια μέρα στο εργαστήρι» του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.
Τη Κυριακή 21 Απριλίου στις 20:00 στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών για παιδιά και νέους, το Μικρό Σινεμά του Απριλίου παρουσιάζει τη βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ της Ιρίνας Μπόικο, «Ο Καραγκιοζοπαίκτης της Νιόν». Η ζωή και τα όνειρα ενός αγοριού από την Ελλάδα που ζει στην Ελβετία, ένας μικρός καραγκιοζοπαίχτης ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς και σε δύο πατρίδες.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.































