«Ο Πατέρας» επιστρέφει στον Βόλο ύστερα από 61 χρόνια!

Παράσταση από το «Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου»

” … Γιατί ο έρωτας ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα είναι ένας άγριος αγώνας, ένας εξοντωτικός πόλεμος … ” ( προς το τέλος της δεύτερης πράξης).

Από το 1956 (με τους Αλέξη Μινωτή και Κατίνα Παξινού) έχει να παιχθεί ο εμβληματικός ‘Πατέρας’ του Στρίντμπεργκ στον Βόλο.

Το αθάνατο αριστούργημα του Στρίντμπεργκ παρουσιάζεται από το «Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου» στην θρυλική παράσταση που παίζεται με μοναδική επιτυχία επί πέντε ολόκληρα χρόνια στην Αθήνα.

Μισογύνης ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ ή ανατρεπτικός υποστηρικτής των δικαιωμάτων της γυναίκας όπως ο ίδιος υποστηρίζει σε ένα γράμμα στον αδελφό του;

Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής , Κουταρέλια 111 & Ρήγα Φεραίου, στον Βόλο την Παρασκευή 13/10 στις 9μμ, το Σάββατο 14/10 στις 9μμ και την Κυριακή 15/10 στις 7.30μμ με τον Γιώργο Βούρο στον ομώνυμο ρόλο.

Μια θανάσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίλαρχο Άντολφ, Λοχαγό του Ιππικού και ιδιοφυή επιστήμονα και τη σύζυγό του Λάουρα με αφορμή την ανατροφή και μόρφωση της κόρης τους Βέρθας. Η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρή τροπή όταν η Λάουρα υποβάλλει στον άντρα της πως ίσως δεν είναι αυτός ο φυσικός πατέρας του παιδιού τους. …

Συντελεστές

«Ο Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία, Διδασκαλία Ρόλων, Σκηνικά, Κοστούμια, Μουσική Επιμέλεια, Φωτισμοί : Γιώργος Βούρος. Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μιχαλούδη
Παραγωγή: Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου.
Παίζουν: Γιώργος Βούρος (Ίλαρχος Άντολφ), Αναστασία Μιχαλούδη (Λάουρα), Δήμος Μυλωνάς (Γιατρός), Γιώργος Βούτος (Πάστορας), Ελένη Γιαννιού (Παραμάνα), Σταυρούλα Σδράνη (Βέρθα), Θάνος Μαγιάκος (Νιεντ).
Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά. Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ και 8 ευρώ
Ισχύουν ατέλειες ηθοποιών.
boyros

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.