Οδοιπορικό της Ελένης Ψυχούλη για ανθρώπους και γεύσεις στο Νεοχώρι

Την Κυριακή 9 Μαΐου στις 17.40 στον ΣΚΑΙ

Η Ελένη Ψυχούλη συνεχίζει το οδοιπορικό της αναζήτησης ανθρώπων και γεύσεων και την Κυριακή 9 Μαΐου στις 17.40 φτάνει στο Νεοχώρι.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «το Νεοχώρι είναι ένα χωριό… της πλάκας. Της πλάκας Πηλίου. Στα λατομεία του χωριού, συναντά τον Γιάννη Ευαγγελάκη, πρόεδρο των λατόμων της περιοχής, που την ξεναγεί στα νταμάρια και στον χειροποίητο, πανάρχαιο τρόπο επεξεργασίας της παραδοσιακής πέτρας της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, με τη γυναίκα του, την Καλυψώ, μαγειρεύουν μπακαλιάρο με χόρτα.
Επόμενη στάση, το Αρχοντικό Μυτιληναίου, ένα από τα ιστορικά αρχοντικά του Πηλίου, που πλέον λειτουργεί ως ξενώνας. Στο πανέμορφο αυτό οίκημα, η οικογένεια Χάλαρη στρώνει το τραπέζι με μεζέδες, πριν γνωρίσουμε την ιδιαίτερη ράτσα αλόγων που εκτρέφει η οικογένεια για περιηγήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια του Πηλίου.
Στο ξωκλήσι της Παναγίας της Πλάκας, τηγανίζουμε ριγανοκεφτέδες πριν κατεβούμε σε μια από τις άγνωστες και δύσβατες γωνιές του Πηλίου, τη μαγική παραλία της Κλωσσούς με το μοναστήρι της. Με θέα στο Αιγαίο και παρέα με την Αγλαΐα η Ελένη μαγειρεύει κατσαμάκι, το παραδοσιακό πρωινό του Πηλίου.
«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη, Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία! Κάθε Κυριακή στις 17.40, στον ΣΚΑΪ» .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.