«Παραδοσιακά Χοροτραγουδίσματα» και με … Πηλιορείτικους ρυθμούς

Τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα παιγμένα από Βολιώτες μουσικούς

Μια ξεχωριστή μουσική δουλειά ετοίμασε μια παρέα μουσικών από τη Μαγνησία, η οποία δισκογράφησε παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλη τη Ελλάδα, αλλά και από το νομό μας. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο κ. Κώστας Μούτος, χοροδιδάσκαλος και μουσικός (λαούτο) και μέλος αυτής της μουσικής παρέας, ανέφερε τη σπουδαιότητα της συνέχισης της παράδοσης και προσκάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την παραδοσιακή μουσική στην παρουσίαση του CD με τίτλο “Παραδοσιακά Χοροτραγουδίσματα” που θα γίνει απόψε το βράδυ στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, ενώ θα ακολουθήσει και γλέντι.
Στο Cd “Παραδοσιακά Χοροτραγουδίσματα” υπάρχουν τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ δύο τραγούδια έλκουν την καταγωγή τους από το Πήλιο, όπως το “Κόρη Τρικεριώτισσα”, το οποίο έχει δισκογραφηθεί στο παρελθόν από την αείμνηστη Δόμνα Σαμίου.
” Το Κόρη Τρικεριώτισσα είχε δισκογραφηθεί από τη Δόμνα Σαμίου με τους δικούς της μουσικούς από την Αθήνα. Πλέον το έχουμε δισκογραφήσει με ντόπιους μουσικούς και αυτό μας χαροποιεί πολύ”, τόνισε ο κ. Μούτος.
Τα «Παραδοσιακά Χοροτραγουδίσματα» θα παρουσιαστούν απόψε Σάββατο στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά κι έπειτα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την Ρία Ελληνίδου . Οι μουσικοί που πήραν μέρος στο Cd και θα συμμετάσχουν και στο γλέντι του Σαββάτου είναι οι Νίκος Κερασιώτης στο κλαρίνο, Χρήστος Δασκαλόπουλος στο βιολί, Κώστας Μούτος στο λαούτο και Αναστασία Λύτρα στα κρουστά.
Η παραγωγή του cd είναι της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και έκδοση απ’ τον όμιλο «Ιδιόμελον», ενώ σύμφωνα με τον κ. Μούτο στην παρουσίαση θα βρεθεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πίστεψε σ’ αυτή την προσπάθεια, ο αρχιμανδρίτης στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, πάτερ Καλλίνικος και ο κ. Νίκος Τσούκας, εκπρόσωπος της Μαγνήτων Κιβωτός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.