Παρουσίασε τους ηλίθιους» η «Θεατρική συντροφιά»

Συνεχίζει τις παραστάσεις η θεατρική ομάδα του δήμου Ρ. Φεραίου

Μια απολαυστική κωμωδία, μία φάρσα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία και δεισιδαιμονία, τους «Ηλίθιους» του βραβευμένου Νηλ Σάιμον, παρουσίασε το Σάββατο 1/10 και την Κυριακή 2/10 η «Θεατρική συντροφιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου», συμπληρώνοντας τον τέταρτο χρόνο καλλιτεχνικής δράσης.

Υπόθεση: Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ουκρανίας φτάνει ένας ρομαντικός νέος δάσκαλος για να διδάξει. Γρήγορα όμως ανακαλύπτει πως όλοι οι κάτοικοι του χωριού, λόγω μιας τρομερής κατάρας , είναι καταδικασμένοι να είναι ηλίθιοι. Οι ίδιοι έχουν πλήρη επίγνωση της ηλιθιότητάς τους και είναι απόλυτα συμβιβασμένοι μ’αυτό. Για να σπάσει η κατάρα, θα πρέπει ο δάσκαλος να μορφώσει την κόρη του γιατρού του χωριού, την οποία ερωτεύεται παράφορα παρά τη βλακεία της, μέσα σε μόλις 24 ώρες, αλλιώς θα πέσει κι ο ίδιος θύμα της κατάρας.

Το έργο είναι γεμάτο ξεκαρδιστικές ατάκες που διαδέχονται η μία την άλλη, κρύβοντας όμως από πίσω ένα δεύτερο επίπεδο που συχνά υπάρχει στα έργα του Σάιμον, αυτό της βαθιάς μελαγχολίας. Οι ήρωες δεν είναι απλές καρικατούρες, αλλά αληθινοί άνθρωποι, που ταλαιπωρούνται από τα αδιέξοδά τους και που ο θεατής καλείται να τους αγαπήσει και ίσως κάποιες φορές να ταυτιστεί μαζί τους.
THEATRIKI FERAIOS 3
Τα θέματα που αγγίζει είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Με αριστοτεχνικό τρόπο διακωμωδούνται οι αντιλήψεις της μεσοαστικής ζωής, η ανθρώπινη ευπιστία και η αδυναμία αντίδρασης στην εκμετάλλευση και την τρομοκρατία που ασκεί η εξουσία του δυνατού, η πολιτική διαφθορά, ο χρηματισμός των δημόσιων λειτουργών, το δικαστικό σύστημα που χωρίς κρίση βρίσκεται στο πλευρό της εξουσίας, η απληστία και η εμπορευματοποίηση των πάντων, ο νεοπλουτισμός, η συγκάλυψη των “αμαρτιών” μέσα από την ηθική της εκκλησίας, η κρατική γραφειοκρατία και δυσλειτουργία και φυσικά το εκπαιδευτικό σύστημα, που αδυνατεί να μορφώσει και να αλλάξει τον κόσμο.

THEATRIKI R FERAIOSΩστόσο, για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα, υπάρχουν ευτυχώς πάντα αυτοί οι ιδεαλιστές, ρομαντικοί άνθρωποι που συνεχίζουν να ελπίζουν, να ονειρεύονται, να αντιστέκονται, να αγωνίζονται και να ερωτεύονται, κάνοντας τις μέρες μας καλύτερες.

Η σκηνοθεσια και η επιμέλεια μουσικής είναι της Έφης Σταυροθεοδώρου, η σκηνογραφία του Αντώνη Μήλιου και η αφίσα της VasoulaDor. Φροντιστές και βοηθοί σκηνής οι Στάθης Πολίτης, Θανάσης Νέμτσας και Γιώργος Τσιάρας, αμπιγιέζ η Βάσω Κουσκουρίδα και η Σούλα Αραμπατζή. Οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Μπάμπης Αραμπαζής, Αφροδίτη Ζωγράφου, Ζωή Κουσκουρίδα, Ράνια Μπομπότη, Θανάσης Νέμτσας, Βαλάντης Ντόντος,Ρένα Παπαιωάννου, Στάθης Πολίτης, Γιώργος Σπανδώνης , Γιώργος Τσιάρας και Ουρανία Τσιλινή.

Μόνιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή στέκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με την πολύτιμη προσφορά του σε υλικοτεχνικά μέσα. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 8/10 στις 21:00 και την Κυριακή 9/10 στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.