Παρουσιάζεται η «Πρώτη Σπορά»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Το βιβλίο του Νίκου Πελεκούδα

Παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, η «Πρώτη Σπορά», το βιβλίο του Νίκου Πελεκούδα. Στην εκδήλωση που θα παρουσιαστεί στη «Λέσχη Εργαζόμενων και Νεολαίας Βόλου», θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Όπως αναφέρεται, «το βιβλίο του Νίκου Πελεκούδα ανιχνεύει τις απαρχές της γέννησης πρωτοπόρων σοσιαλιστικών και αναρχικών ομάδων που σημαδεύουν αποφασιστικά τα πρώτα βήματα του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα καταγράφοντας το πρόγραμμα και τη δράση τους μεταξύ του 1877-1907.

Η ανίχνευση αυτή ξεκινά όχι με αυτό που δηλώνουν τα δρώντα υποκείμενα αλλά κυρίως με το τι διατυπώνουν και τι πραγματικά πράττουν. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο μετασχηματισμός και η αλληλοδιείσδυσή τους μέσα στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Οι σκαπανείς του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα άφησαν το ιστορικό τους αποτύπωμα, το οποίο δεν μας ενδιαφέρει σήμερα από την οπτική της κλασσικής αστικής ιστοριογραφίας και αγιογράφησης αλλά από τη σκοπιά του σήμερα και του επαναστατικού προτάγματος και της ανάγκης για μια πλατύτερη συζήτηση μεταξύ των αγωνιστών της ελευθεριακής χειραφετητικής προοπτικής».

Η εκδήλωση θα γίνει στη Λέσχη Εργαζομένων & Νεολαίας, (Μεταμορφώσεως 19, Βόλος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.