Παρουσιάζει το μυθιστόρημά της στον Βόλο, η Χριστίνα Πουλίδου

Στον Πολυχώρο Public την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα

Το βιβλίο της Χριστίνας Πουλίδου «Ανω Κάτω» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» θα παρουσιαστεί στο Βόλο την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Public (Όγλ 28 και Ι.Κονταράτου 9). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αντώνης Σμυρναίος Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα ενώ η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Το βιβλίο «Άνω Κάτω» που είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Χριστίνας Πουλίδου αναφέρεται σε ιστορίες ανθρώπων του κυκλαδίτικου νησιού τότε και τώρα, την εποχή της Κατοχής αλλά και τη σημερινή. Είναι η Άνω Σύρος και ο «Γιαλός» – η Ερμούπολη. Οι λόφοι και το λιμάνι. Μια πόλη όπου ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις, που κατοικείται από φραγκοσυριανούς και ορθόδοξους, ένα κοσμοπολίτικο αμάλγαμα που ζωντανεύει μέσα από μιαν αφήγηση σε δύο χρόνους.

Η συγγραφέας

poulidouΗ Χριστίνα Πουλίδου γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά κι έγινε δικηγόρος – ένα επάγγελμα που ποτέ δεν τίμησε, εξού και παραιτήθηκε. Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε αρχικά γράφοντας στον Θούριο, στην Αυγή, την Πρώτη και τις 24 Ώρες – στην Αυγή ήταν απ’ τα τέλη του 1989 ως το 2012, από το 1991 ως το 2011 προστέθηκε ο Επενδυτής και τέλος το ΑΠΕ. Δούλεψε ακόμη στον 9.84, στον Flash, στην ελληνική εκπομπή της σουηδικής ραδιοφωνίας, στον Planet και τον City FM. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την έννοια της Ευρώπης και την εξωτερική πολιτική. Το 1997 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση «για την αντικειμενική παρουσίαση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και τις συνεντεύξεις της με ευρωπαϊκές προσωπικότητες». Το 2015, επίσης, οι Ευρωπαίοι Δημοσιογράφοι την τίμησαν με το βραβείο Δημοσιογραφικού Ήθους και Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού «Κωνσταντίνος Καλλιγάς»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.