Παρουσιάζεται στον Βόλο «Η Λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της »

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μέσω του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας – ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. σας προσκαλούν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον » για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της » της Σταματίας Μωραΐτη και συνοδευτικού μουσικού cd με μελοποιημένο το υλικό του , σε έκδοση του Μουσείου που πραγματοποιείται: α) υπό την Αιγίδα και με την επιχορήγηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο πλαίσιο Δράσεων Μουσείων Νεοτέρου Πολιτισμού 2020 , β)με την ευγενική χορηγία του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και γ) με την οικονομική στήριξη της επιχείρησης «Β. Καραλής: Ντιζοτεχνική-Γεωργικά».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Θάνου , συγγραφέας, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής αγωγής, Phs Προσχολικής Εκπαίδευσης και ο Γρηγόριος Στουρνάρας, αρχαιολόγος-φιλόλογος,Phs Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ , υπεύθυνος της Ακαδημίας Λόγου και Τέχνης και Κέντρου Διά βίου μάθησης.
Στην εκδήλωση οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας Στεφανοβικείου , υπό τη διεύθυνση του κ. Αποστόλου Νασίκα, κ.κ. Γαρυφαλλιά Γεροπούλου και Αφροδίτη Θεοχαροπούλου θα παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση για εκπαιδευτική αξιοποίηση του υλικού του βιβλίου, ενώ μαθητές/-τριες της ΣΤ΄τάξης με την καθοδήγηση της μουσικού Αναστασίας Σκιτούδη θα πραγματώσουν μουσικοκινητικά δρώμενα με βάση το βιβλίο.
Συντονιστής θα είναι ο εκπαιδευτικός Αντώνης Δ. Αντωνίου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Το Μουσείο θα παρουσιάσει στο κοινό τους Βολιώτες δημιουργούς που μελοποίησαν τα ποιήματα του βιβλίου(αλφαβητικά) : Καραβάρα Κατερίνα- ακορντεονίστα, Καρκάλα Αλέξανδρο-μουσικοσυνθέτη, Κατσούρα Βαγγέλη-ντραμίστα, Ρεντζούλη Στέργιο-μαέστρο. Ερμηνεία: Δαμασιώτη Όλγα, Καραβάρα Κατερίνα, Κατσούρας Βαγγέλης, Νάσιου Σοφία, Τσιγαρίδα Όλγα.
«Η Λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της » είναι ένα έργο με αφήγηση: Η Βοίβη-λιμνονεραϊδούλα αφηγείται τη ζωή της, δηλαδή την ιστορία της λίμνης και μας συστήνει τους φίλους της με ποιητικό λόγο. Φίλοι της είναι τα βασικά στοιχεία της ζωής στη λίμνη( καλύβα, καράβι, ο Ήταυρος, ψάρια, πουλιά, ομίχλη, βατράχια….). Τα κείμενα συνοδεύονται από δραστηριότητες για παιδιά (κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις…)Το υλικό έχει εκπονηθεί από την κα Μωραΐτη Σταματία, φιλόλογο του 1ου Λυκείου Βόλου, ιδρυτικό μέλος του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Δράσεων του Μουσείου. Το Μουσείο επεδίωξε να μελοποιήσει τα ποιήματα του έργου αυτού, γιατί, ως γνωστόν, η δύναμη της μουσικής είναι και καταλυτική και ευχάριστη. Με τη συνέργεια το λόγου και της μουσικής , η δράση αυτή στοχεύει στη γνωριμία και κυρίως στην καλλιέργεια του σεβασμού προς τον λιμναίο πολιτισμό της λίμνης Κάρλας, έναν πολιτισμό που αποτελεί το πολιτιστικό στίγμα της περιοχής και της δίνει μια ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.