“Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”

Καλοκαιρινή εκστρατεία από την Παιδική Βιβλιοθήκη «Στέκι Παιδιού»

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου συμμετέχει στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη είναι μέλος του Δικτύου και συμμετέχει στο πρόγραμμα μαζί με περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!
Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αυτό το καλοκαίρι στις βιβλιοθήκες θα πάρουμε μέρος στο παιχνίδι της πρόσθεσης γύρω από ένα σημείο. Όλα θα ξεκινήσουν από το πόσες διαφορετικές λέξεις έχουμε για να περιγράψουμε το σημείο και μετά θα πειραματιστούμε με το σημείο βρασμού, θα κινηθούμε κρατώντας ένα σημείο ισορροπίας, θα ζωγραφίσουμε γύρω από τις τελείες, θα πούμε ιστορίες με σημεία και τέρατα, θα παίξουμε με τα σημεία στίξης, θα ξεκινήσουμε ταξίδια προς τα σημεία του ορίζοντα.

Η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017», διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr. Υπεύθυνη προγράμματος: Πηνελόπη Πολυχρόνη, Βιβλιοθηκονόμος. Ομάδα εργασίας: Ειρήνη Κουγκούνη, μουσικολόγος, Τάσος Κουκούλης, πληροφορικός, Ιωάννα Τριανταφυλλάκη, εικαστικός, Παρασκευή Τσιμά, ιστορικός – αρχαιολόγος. Το αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει στη διεύθυνση: www.stekipaidiou.blogspot.gr . Για δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του «Στέκι Παιδιού»: 24210 31456. (Περραιβού 11 με Πολυμέρη). Οι δράσεις είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.