Πέθανε ο θρύλος της σόουλ Bill Withers, δημιουργός του «Ain’t No Sunshine»

O Μπιλ Γουίδερς (Bill Withers), ένας από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες και τραγουδιστές της αμερικανικής σόουλ που έγραψε, μεταξύ άλλων, τους ύμνους «Ain’t No Sunshine» και «Lovely Day», άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 χρόνων, λόγω καρδιακών επιπλοκών, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου συζύγου και πατέρα μας. Ένας μοναχικός άνθρωπος που έχει συνδεθεί με τον κόσμο γενικότερα, με την ποίηση και τη μουσική του, μίλησε με ειλικρίνεια στους ανθρώπους και τους συνέδεσε μεταξύ τους. Ήταν δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του, ενώ η μουσική του ανήκει πάντα στον κόσμο. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, προσευχόμαστε ότι η μουσική του προσφέρει άνεση και ψυχαγωγία» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

YouTube player

Ο Μπιλ Γουίδερς έγραψε και ηχογράφησε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σόουλ, όπως τα «Just the Two of Us» και «Use Me».

Είχε αποσπάσει τρία βραβεία Γκράμι ενώ είχε αποκτήσει θέση στο «Rock & Roll Hall Of Fame», στο «πάνθεον» των μουσικών ηρώων, το 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.