«Πίσω από το πέπλο»: Η πρώτη διαδραστική online θεατρική παράσταση με βολιώτικο άρωμα

Η τύχη του ήρωα βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια σου!

Η Βάσια Βασιλείου και ο Βολιώτης Γιάννης Τσούκας παρουσιάζουν το νέο τους εγχείρημα, που είναι η πρώτη διαδραστική online θεατρική παράσταση με τίτλο «Πίσω από το πέπλο».

«Τι συμβαίνει όταν η ψυχή αποφασίζει να εγκαταλείψει το σώμα»; «Τι συμβαίνει όταν πάψουμε να είμαστε εδώ»; «Μπορούμε να είμαστε εδώ και παράλληλα κάπου αλλού»; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται στην πρωτότυπη αυτή παράσταση.

Πλοκή

Ο Ω(μέγα) είναι ένας νέος άντρας, που ξαφνικά βρίσκεται σε μια άγνωστη γι’ αυτόν διάσταση. Σ’ αυτή τη διάσταση έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τις αλήθειες του.

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας :

Η συνθήκη της πανδημίας και οι πολλαπλοί θάνατοι σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, μοιραία με φέρει αντιμέτωπη με τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα. Ο θάνατος υπήρξε από πάντα το μεγάλο μυστήριο. Το αναπόφευκτο της ύπαρξης μας. Το απόλυτο που οδηγεί στο τίποτα, στο όλα, στο μετά; Μήπως όμως όταν ο θάνατος συμβαίνει δίπλα μας, στους άλλους και όχι σε εμάς, στο μυαλό μας μεταφράζεται σα μια απλή κοινοτυπία; Συνειδητοποιούμε άραγε το αναλώσιμο της ύπαρξης μας ή μοιραία εγκλωβίζουμε το πνεύμα μας σε μια γραμμική καθημερινότητα ζώντας με την ψευδαίσθηση κάποιου αβέβαιου πάντα;

Η παράσταση ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ, γεννήθηκε στην καρδιά της πανδημίας, προβάραμε σε συνθήκες πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται και κινηματογραφήθηκε ειδικά για να συναντήσει το κοινό της στις οθόνες.

Το καινοτόμο χαρακτηριστικό που επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε, με τον συνεργάτη μου Γιάννη Τσούκα, αποκλειστικά για εσάς, είναι η επιλογή του φινάλε του έργου. Η τύχη του ήρωα είναι κυριολεκτικά στα χέρια σας. Σας δίδονται τρεις επιλογές! Ποια θα διαλέξετε;

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σενάριο / Σκηνοθεσία : Βάσια Βασιλείου

Οργάνωση / Εκτέλεση Παραγωγής : Γιάννης Τσούκας

Πρωτότυπη Μουσική : Φίλιππος Περιστέρης

Κατασκευή Μάσκας : Bασίλης Λάγγας

Κατασκευή Σκηνικών Αντικειμένων / Φωτογραφία : Τάκης Χρυσικός

Κινηματογραφιστές : Λίλα Φαρατζή / Χρήστος Αναστασιάδης

Coloring: Κατερίνα Ρέκκα

Επί Σκηνής :

Βάσια Βασιλείου

Γιάννης Τσούκας

Εύη Τσακλάνου

Προβολές: 22 & 23 Μαϊου στις 18:00 (με ελληνικούς υπότιτλους) και στις 20:00

Εισιτήρια: https://bit.ly/2T1RE0d

Trailer: https://bit.ly/3bv2LVC

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.