Πολιτιστικές εκδηλώσεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, Εβδομάδα τουρισμού και πολιτισμού Pelion Summer Holiday Festival 2019, Θεατρική παράσταση για παιδιά, Συνάντηση Λογοτεχνίας και Μουσικής, Αθλητική εκδήλωση στο γήπεδο του οικισμού της Κριθαριάς και 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 12 Ιουλίου 2019 μέχρι αρχές Αυγούστου στη Μαγνησία, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα από 12-14 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.
Χορευτικά συγκροτήματα και μουσικά σχήματα από διάφορες χώρες του κόσμου όπως Βραζιλία, Νότια Αφρική, Παραγουάη, Σερβία, Κύπρο, Ρουμανία, Παναμά, Ιράν αλλά και πολλά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο φετινό αντάμωμα Πολιτισμών. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Σύλλογο των Εν Θεσσαλία Οξυωτών «Η ΟΞΥΑ» Νέας Αγχιάλου, με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της IOV (International Organization of Folk Art) και με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, κύριο χορηγό την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου.

Από 12-19 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα τουρισμού και πολιτισμού Pelion Summer Holiday Festival 2019, σε συνδιοργάνωση και υποστήριξη του Συλλόγου επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζεύς», της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς και του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Ειδικότερα, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πενθήμερες συναυλίες και εκδηλώσεις με λαϊκό συγκρότημα, δημοτικό συγκρότημα, επίδειξη χορευτικών συγκροτημάτων με ορχήστρα, ελληνικό ροκ συγκρότημα και πάρτι με dj την τελευταία ημέρα ενώ η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. Οι πολιτιστικές-μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από διάφορες δραστηριότητες στη φύση (κατάβαση φαραγγιών, ποδηλατικές διαδρομές, περιπάτους και επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα, θαλάσσιες περιηγήσεις κλπ δραστηριότητες) και θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Πηλίου, Ζαγορά, Μακρυράχη και Πουρί. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης από τη Μαγνήτων Κιβωτό, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς «Ζαγορίν», τον Αθλητικό Σύλλογο Ζαγοράς και τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

Στις 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση για παιδιά στο Τρίκερι, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τρικερίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το θέατρο από την αρχαιότητα ακόμη αποτέλεσε, εκτός από χώρο τέχνης και πολιτιστικής-πνευματικής επικοινωνίας, μέσο άσκησης νου, ψυχής και σώματος. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει επιτακτική σχεδόν την επαφή, κυρίως των παιδιών, με το θέατρο καθώς εμπλουτίζει το λεξιλόγιό τους, βοηθά στον τρόπο έκφρασης, ψυχαγωγεί και γενικότερα προωθεί την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Στις 13 Ιουλίου 2019 η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία Μ.Κ.Ο ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, πρόκειται να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση «Συνάντηση Λογοτεχνίας και Μουσικής» με κεντρικό θέμα «Ο Φώτης Κόντογλου στην εποχή του και σήμερα», που θα πραγματοποιηθεί στα Πλατανίδια-κτήμα Κοροβίνη του Βόλου. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί σημαντικοί εισηγητές με εισηγήσεις υψηλού επιπέδου όπου θα αναγνωσθούν κείμενα του Φώτη Κόντογλου ενώ η όλη εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσικά σχήματα.

Στις 13 Ιουλίου 2019 ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κριθαριάς και Πλάκες Βόλου «Ο Νέος Απόστολος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν αθλητική εκδήλωση στο γήπεδο του οικισμού της Κριθαριάς.
Στο γήπεδο του οικισμού θα γίνουν αθλοπαιδιές με όλα τα παιδιά της Κριθαριάς αλλά και των γύρω οικισμών και θα διεξαχθεί μεγάλος αγώνας ποδοσφαίρου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την ευγενή άμυλα, το αθλητικό πνεύμα και τα οφέλη της άθλησης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλο το κοινό.

Από 17 Ιουλίου 2019 έως 4 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, με συνδιοργανωτές την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολυρρυθμία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συναυλίες, διαλέξεις, δρώμενα καθώς και το μοναδικό στην Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Βιολοντσέλου αποτελούν τις κύριες δραστηριότητες με τις οποίες γεφυρώνεται αρμονικά η μουσική με το περιβάλλον, τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία όλο τον Ιούλιο στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έχουμε αποδείξει εμπράκτως τις προσπάθειες που κάνουμε με όλους τους Δήμους, τους φορείς και τους Συλλόγους της Μαγνησίας για ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας, την διάδοση της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και των φυσικών ομορφιών της Μαγνησίας και των νησιών μας. Η προσπάθεια μας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον με σκοπό την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.