Προγραμματίστηκε το «6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας»

Print
Από τις 12 – 13 & 14 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο «Νίκος Σαρμάνης»

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συμμετέχει από την περασμένη χρονιά, 2018, του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, στην διοργάνωση μιας ακόμη κορυφαίας πολιτιστικής συνάντησης της περιοχής μας. Όπως έγινε γνωστό, «η ιδέα της δημιουργίας αυτού του μεγάλου διεθνούς καλλιτεχνικού θεσμού στην Νέα Αγχίαλο ρίχτηκε πριν από αρκετά χρόνια, τόσο από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, για την αύξηση και την ποιοτική βελτίωση του τουρισμού, όσο κι από τον Σύλλογο Εν Θεσσαλία Οξυωτών της Νέας Αγχιάλου. Για τον λόγο αυτό, πριν πέντε χρόνια, ξεκίνησε δοκιμαστικά, αλλά με συλλογικότητα, η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου. Χρόνο με το χρόνο όλο και βελτιωνόταν η διοργάνωση, όλο και περισσότερα συγκροτήματα από όλον τον κόσμο συμμετείχαν, κάνοντας γνωστό το φεστιβάλ και τη Μαγνησία παντού. Τώρα πλέον μπορούμε να αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Νέας Αγχιάλου, αλλά και από τα σημαντικότερα της Μαγνησίας, που διοργανώνεται σταθερά και αδιάκοπα τον Ιούλιο κάθε χρόνου.
Διοργανωτές την φετινή χρονιά είναι: Η ΕΝΩΣΗ ΕΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓ.ΕΝ. ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΞΥΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ «Η ΟΞΥΑ». Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Νέας Αγχιάλου, και ο Φορέας Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, ο Δήμος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ υποστηρίζουν σταθερά και έμπρακτα το VOLOS INFO – ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, και πάντοτε ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”
Πέραν των παραπάνω αναφερομένων, το γεγονός που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, είναι που το φετινό 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΙΟV-UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals – Festivals for Europe (2018-2019), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Σκοπός της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της Ειρήνης, της φιλίας, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων κάθε χώρας.
Με τον τρόπο αυτό γιορτάσουμε τη ζωή, την αγάπη και τη φιλία μέσω του χορού και της μουσικής.
Το φωτεινό κίνητρο του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει την πολιτιστική παράδοση των διάφορων χωρών και περιοχών, και να δώσει την ευκαιρία στα μέλη των ομάδων να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μακρόχρονη φιλία.
Ταυτόχρονα παρουσιάσει στους κατοίκους της περιοχής μας τον πολιτισμό και τα ήθη άλλων χωρών μέσα από μια πανδαισία ποικιλόμορφων ήχων, χορών και φορεσιών.
Επιπλέον οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στην Νέα Αγχίαλο θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο. Θα εμφανιστούν δε ακόμη στον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Μακρινίτσα, προτού συνεχίσουν την περιοδεία τους και σε άλλες πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας.
Στην φετινή διοργάνωση, συμμετέχουν συγκροτήματα από την Βραζιλία, την Παραγουάη, τον Παναμά, την Σερβία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Μολδαβία και φυσικά από την Ελλάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.