«Προσωπικότητες 2020» η 12η απονομή επιστρέφει…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και Περιχώρων διοργανώνουν την Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 7.30 μμ την 12η απονομή «Προσωπικότητες 2020».
Μια ξεχωριστή βραδιά, που πραγματοποιείται στα πλαίσια για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση των Κορφιάτικων Βραβείων. Μια βραδιά που είχε προγραμματιστεί στις 30 Μαρτίου 2020, αναβλήθηκε λόγω της δύσκολης περιόδου που βίωσε η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα λόγω του ιού Covid-19, και επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζοντας το πολιτιστικό έργο της Ακαδημίας.
Οι «Προσωπικότητες» από το 2008 έως σήμερα, αποτελούν έναν θεσμό που επιθυμεί να τιμά και να επιβραβεύει ανθρώπους που ξεχωρίζουν στον Πολιτισμό, τα Γράμματα, την Επιστήμη, το Κοινωνικό Έργο, τον Αθλητισμό κ.α.

Έντεκα σημαντικές προσωπικότητες θα τιμηθούν για την προσφορά τους…

Για την ατομική τους προσφορά στον τομέα που εκπροσωπεί έκαστος, αλλά ταυτόχρονα και για τη συλλογική τους προσφορά, τόσο σε αυτό τον τομέα όσο και στην χώρα μας και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, έναν ανοιχτό καλλιτεχνικό χώρο, όπου η Ακαδημία επέλεξε για τη φετινή απονομή, έτσι ώστε να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και οι κατάλληλες αποστάσεις, και παράλληλα να υπάρξει η επιτρεπόμενη χωρητικότητα, λόγω της υγειονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες με αφορμή τον ιό Covid-19.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Ακαδημίας, έπειτα από έγκριση του Προέδρου και Ιδρυτή κ. Δημήτρη Μουζακίτη – ο οποίος έχει και την ευθύνη των κειμένων και της διοργάνωσης – δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν.

Οι «Προσωπικότητες» που θα βραβευτούν:

1. Βραβείο Μουσικής «Γεράσιμος Λαυράνος» : στη Νένα Βενετσάνου
Συνθέτρια – Τραγουδίστρια, για την προσφορά της στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι
2. Βραβείο Προσωπικότητα ’19 – ‘20 «Νικόλαος Χαλκιόπουλος Μάντζαρος»: στον Ηλία Μπενέτο Μουσικός Παραγωγός , για την σημαντική πολυετή προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.
3. Βραβείο Έρευνας – Ιατρικής «Νίκος Ζακόπουλος»: στη Dr. Έφη Ρομποτή
Ιατρός – Ερευνήτρια, για την έρευνά της στην αντιγήρανση
4. Βραβείο Αθλητισμού «Σπύρος Σαμαράς» : στη Βούλα Κοζομπόλη
Πρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών – Αργυρή Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης
5. Βραβείο Επιχειρήσεως «Γιώργος Κασιμάτης»: στον Βασίλη Σαβράμη
Επιχειρηματία – Σαβράμης & ΣΙΑ ΕΠΕ
6. Βραβείο Δημοσιογραφίας – Επικοινωνίας «Γιώργος Κάρτερ»: στη Βίκυ Μπαφατάκη Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος – Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca
7. Βραβείο Παιδιάς «Ιόνιος Ακαδημία»: στον κο. Άγγελο Κότιο
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά – Καθηγητής , για τη διασύνδεση της Ακαδημίας με την Επιχειρηματικότητα
8. Βραβείο Κοινωνικού Έργου : στον Αυξέντιο Καλαγκό / Καρδιοχειρουργός
9. Βραβείο Τηλεόρασης «Νάκυ Αγάθου» : στη Ντέπυ Γκολεμά / Δημοσιογράφος , για την προσφορά της στα τηλεοπτικά δημοσιογραφικά δρώμενα.
10. Βραβείο Θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» : στον Αλέξανδρο Ρήγα
Σκηνοθέτη – Ηθοποιό, για την προσφορά του στο θέατρο.
11. Βραβείο Ζωγραφικής – Γλυπτικής – Κατασκευής «Άγγελος Γιαλλινάς» : στον Δημήτριο Κατσίκη Κατασκευαστής – Καλλιτέχνης του σιδήρου

 Η τελετή απονομής τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Σπανού.
 Κείμενα – Ιδέα : Μουζ. Παρουσίαση : Φιλίτσα Καλογεράκου
Ενδυματολογική επιμέλεια : Andrianopoulos Fashion Stores
Γραφείο Τύπου – Δημόσιες Σχέσεις : Κατερίνα Ζαχαριουδάκη
Διοργάνωση : Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης
Artistic concept : Δημήτρης Μουζακίτης. Στους χορηγούς επικοινωνίας η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.