Σπ. Πετρουλάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ψάχνω ιστορία για να … “μπλέξω” Βόλο και Πήλιο»

Στον Βόλο θα βρεθεί σήμερα, ο γνωστός και πολύ αγαπητός συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης

Στον Βόλο θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου στις 19:00 ο γνωστός και πολύ αγαπητός συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Κληρονομιά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο του Public στην οδό Όγλ 28 & Ι. Κονταράτου 9, στον Βόλο, (λεπτομέρειες στη στήλη πολιτισμός).

Ο «Σασμός» θα συνεχιστεί και για τρίτη σεζόν, επιβεβαίωσε ο συγγραφέας και μάλιστα θα συνεχίσουν όλοι οι ηθοποιοί

Λίγες ώρες πριν την παρουσίαση, ο κ. Πετρουλάκης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για το νέο του βιβλίο, ένα δικαστικό δράμα που αναδεικνύει και άγνωστες σε πολλούς πλευρές της ελληνικής ιστορίας, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια, τα οποία περικλείουν και τον Βόλο.
Ο Βόλο και εν γένει η Μαγνησία αποτελεί αγαπημένο τόπο του Σπύρου Πετρουλάκη, τον οποίο επισκέπτεται αρκετά συχνά. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, θέλει να … «μπλέξει» σε επόμενό του βιβλίο και την δική μας περιοχή.
«Ψάχνω ιστορία για να μπλέξω τον Βόλο και τα βουνά του Πηλίου. Απολαμβάνω την αγάπη και τη φιλία των Βολιωτών πάρα πολλά χρόνια, πριν ακόμη καλά καλά πιάσω το μολύβι κι αρχίσω να γράφω ιστορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως αισθάνεται σαν να μην έχει λείψει ούτε μία ημέρα.

Η «Κληρονομιά» ξεκινά από το 1935

Η ιστορία του Σπύρου Πετρουλάκη ξεκινά από το 1935, μια εποχή που παρατηρείται – έχει ήδη ξεκινήσει από το 1925- η σταδιακή εξέγερση στη Μεσσηνία, ένα θέμα που πάντα γοήτευε τον συγγραφέα, αλλά δεν την έβρισκε εύκολα να αναφέρεται.
«Το σταφιδικό κίνημα ήταν ένα πάρα πολύ σπουδαίο γεγονός, που έριξε κυβερνήσεις, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να πει δυστυχώς επτωχεύσαμε, έβγαλε τον στρατό στον δρόμο, σκότωσε κόσμο, έγινε μία τεράστια κινητοποίηση, η οποία έχει μικρή θέση στην ιστορία κι άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Ήθελα να θίξω το θέμα της στρατιωτικής εξέγερσης και την σημασία που είχε και ακόμη, σε κάποιες οικογένειες, έχει η σταφίδα στην ελληνική κοινωνία και νομίζω ότι προσέγγισα πάρα πολύ ζεστά και με πολλή αγάπη αυτό το γεγονός, το ανέδειξα και έμαθα στον κόσμο που διαβάζει το βιβλίο ότι υπάρχει κι άλλη μία ιστορία που είναι μαύρη σελίδα στην χώρα μας και πρέπει να την ξέρουμε», σχολίασε ο συγγραφέας για το έναυσμα της συγγραφής του νέου βιβλίου. Έτσι λοιπόν η «Κληρονομιά» ξεκινά από το 1935 και παρακολουθεί τη ζωή ενός εκ των ηρώων από τότε έως σήμερα.

Στην Κληρονομιά μεταφέρω τα διλήμματα σε κάθε αναγνώστη

Η «Κληρονομιά» είναι ένα δικαστικό μυθιστόρημα, με κοινωνικές αλλά και οικονομικές προεκτάσεις. Στόχος του συγγραφέα είναι να μεταφέρει διλήμματα σε κάθε αναγνώστη, ώστε να αποφασίσει εκείνος τι θα έκανε στη θέση των ηρώων.
«Η Κληρονομιά είναι ένα μυθιστόρημα που μέσα στις σελίδες του μπορεί κάποιος να δει τον εαυτό του και να ανακαλύψει και διάφορες πτυχές της ανθρώπινης δύναμης, της αξίας και της αντοχής που κρύβει μέσα του. Είναι ένα δικαστικό δράμα με ήρωες και χαρακτήρες της διπλανής πόρτας, με ανθρώπους που είναι ίδιοι με εμάς, όπου καλούνται να ανταπεξέλθουν και να βρούνε λύσεις σε προβλήματα και σε διλήμματα. Αυτό που έκανα με αυτό το βιβλίο είναι να μεταφέρω τα διλήμματα στον αναγνώστη και να τον κάνω να προσπαθήσει να βρει ο ίδιος τη λύση. Τι θα έκανε εάν ήταν στη θέση του Πάρι, του πρωταγωνιστή μου; Θα έπραττε με τον ίδιο τρόπο; Θα αποφάσιζε το ίδιο ή τι θα έκανε εάν ήταν στη θέση της Έλενας της γυναίκας του Πάρι, που πήρε μια άλλη απόφαση. Όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο μου έχουν διάφορες απόψεις κι επειδή είναι δικαστικό το μεγαλύτερο κομμάτι του όσοι φίλοι δικηγόροι το έχουν διαβάσει μου έχουν πει και διαφορετικές αποφάσεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Υποστήριξε ότι τα διλήμματα που τίθενται στο βιβλίο είναι διλήμματα ζωής και θανάτου και ο αναγνώστης πρέπει άμεσα να αποφασίσει ποιου το μέρος θα πάρει.

Την ετυμηγορία την έβγαλε… δικαστής

Ως δικαστικό μυθιστόρημα δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και ένα έγκλημα αλλά και η ετυμηγορία ενός δικαστηρίου. Για πρώτη φορά, όπως εξομολογείται ο συγγραφέας, έδωσε το βιβλίο του να το διαβάσει μία φίλη του δικαστικός, προκειμένου να βγάλει την ετυμηγορία σύμφωνα και με το αδίκημα που διαπράχθηκε.
«Είναι η πρώτη φορά που έδωσα το βιβλίο μου και το διάβασε μία φίλη αναγνώστρια δικαστικός πριν το τελειώσω και επειδή είναι πρόεδρος δικαστηρίου, της ζήτησα να βγάλει ετυμηγορία, γιατί δεν θεωρούσα τον εαυτό μου ικανό να βγάλω μια απόφαση», επεσήμανε χαρακτηριστικά αφήνοντας ένα μυστήριο να πλανάται γύρω από το έγκλημα, τα διλήμματα που δημιούργησε, το δίκαιο κι εάν αυτό βρήκε τον δρόμο του.

Σασμός και για τρίτη σεζόν

Ο κ. Πετρουλάκης, που έγινε ευρύτατα γνωστός, εξαιτίας μεταξύ άλλων και του βιβλίου του «Σασμός», το οποίο μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη κατακτώντας κυριολεκτικά τους τηλεθεατές και έχοντας γίνεη, η καθημερινή τους συνήθεια. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν φήμες ότι ο «Σασμός» θα συνεχιστεί και για τρίτη σεζόν, με τον συγγραφέα να επιβεβαιώνει το γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήδη έχουν πέσει με τα … μούτρα οι σεναριογράφοι για την τρίτη σεζόν και θα καθηλώσουν τους τηλεθεατές». Μάλιστα τόνισε ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και θα υπάρξει και τρίτη σεζόν, τότε θα συνεχίσουν και όλοι οι ηθοποιοί, που ξέρουμε από την ήδη επιτυχημένη προβολή του.

Λίγα λόγια για την Κληρονομιά

Ο Πάρις, επιτυχημένος δικηγόρος, ζει ανέφελα με τη γυναίκα του και τις κόρες τους. Εντελώς απρόσμενα όμως ένας παλιός δαίμονας, μια βαριά κληρονομιά, «η κατάρα του’35», ξυπνάει για να πάρει εκδίκηση. Το ανάθεμα από το παρελθόν απαιτεί τα παλιά χρωστούμενα με τον πιο βαρύ τόκο: τη ζωή της μίας του κόρης. Η ασθένειά της θα τον οδηγήσει στην πιο απρόβλεπτη απόφαση. Έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, αναμετριέται με τον πιο επικίνδυνο εχθρό δίχως συμμάχους και καλείται να αποφασίσει ποιο παιδί του θα θυσιάσει. Ο δρόμος που θα πάρει αντιστρατεύεται νόρμες και δεδομένα.
Με φόντο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο και τις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας του σήμερα, δικαστές, ένορκοι και γονείς πρέπει να βγάλουν μια δίκαιη ετυμηγορία για ένα έγκλημα που σχεδιάζεται και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Σε αυτό το δικαστικό θρίλερ οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν πλευρά, επιστρατεύοντας τη λογική κι όχι την καρδιά. Εσείς τι θα αποφασίζατε αν βρισκόσασταν στη θέση του Πάρι; Ποια θα ήταν η ετυμηγορία σας αν ήσασταν στη θέση των δικαστών;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.