Στη Διεθνή συνάντηση «Ολύμπια τα εν Δίω» τα «Μουσικοθεατρικά» του 8ου Γυμνασίου

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, το θεατρικό τμήμα του δεκαπενταετούς πολιτιστικού προγράμματος «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά και φίλοι» του 8ου Γυμνασίου Βόλου συμμετείχε στη Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια τα εν Δίω» παρουσιάζοντας τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016(ημέρα αφιερωμένη στην «Κλειώ» Μούσα της ιστορίας) στο Αρχαίο θέατρο του Δίον.

Για δεκατρείς μέρες (17 έως και 29 Σεπτεμβρίου) μαθητές, φοιτητές και υπεύθυνοι καθηγητές Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και ξένων χωρών «ακολουθώντας» τις εννέα Πιερίδες Μούσες βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο του Δίον, της ιερής πόλης των Μακεδόνων παρουσιάζοντας κορυφαία θεατρικά έργα του Αρχαίου Ελληνικού αλλά και ξένου θεάτρου. Τιμώντας με ξεχωριστό τρόπο την μοναδική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αναβίωσαν αγώνες δράματος μουσικής και αθλητισμού που διεξάγονταν στον ίδιο χώρο από την αρχαιότητα. Στη συνάντηση συμμετείχαν 20 συνολικά σχήματα, δώδεκα από την Ελλάδα και οκτώ από άλλες χώρες, η δε επιλογή τους έγινε ανάμεσα σε 335 συνολικά υποψηφιότητες.

Οι 32 μαθητές του θεατρικού τμήματος των «Μουσικοθεατρικών-Εναλλακτικών» παρουσίασαν με άψογο τρόπο το διασκευασμένο- σύμφωνα με το νεαρόν της ηλικίας τους- δράμα, το οποίο ετοίμασαν με μεγάλη όρεξη την προηγούμενη χρονιά με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους. Δικαιώνοντας το σύνθημα του μακροβιότερου και πολυπληθέστερου πολιτιστικού προγράμματος του 8Ου Γυμνασίου, ότι το σχολείο δεν μπορεί να είναι μόνο μαθήματα, βίωσαν μία μοναδική εμπειρία ενσαρκώνοντας διαχρονικούς ρόλους που η μυθοπλασία του Αριστοφάνη επινόησε στην Αρχαιότητα.

Κάτω από τον καταγάλανο Ελληνικό ουρανό, εμπνευσμένοι από την ιερότητα του χώρου επιδόθηκαν στην άμιλλα του θεάτρου, απευθύνθηκαν σε νέους που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες και απέσπασαν τα συγχαρητήρια του κοινού και των υπευθύνων της διοργάνωσης.

Πρεσβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή του Βόλου και της Θεσσαλίας, απέδειξαν ότι το 8ο Γυμνάσιο Βόλου είναι πραγματικά σχολείο ισότητας και ποιότητας με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες, που ανοίγουν τους ορίζοντες των μαθητών, αποδεικνύοντας ότι η εκπαίδευση συνεχίζεται εκτός τάξης και εκτός σχολικού ωραρίου.

Εκπαιδευτικοί και συμμετέχοντες

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος είναι η Κατερίνα Παπαθανασίου και η Μαρία Αλπάκη. Διευθυντής του σχολείου είναι ο Απόστολος Βακρατσάς. Συνοδός καθηγητής ήταν ο Θανάσης Μιχόπουλος.

Οι 32 μαθητές-ηθοποιοί είναι: Δέσποινα Καφφέ, Θέμης Προμυριώτης, Αρίων Σταθούρος, Κερασία Πολυμέρου, Ραφαέλα Μιχαλοπούλου, Κατερίνα Παρρησιάδη, Ελευθερία Παπαγιάννη, Μάριος Αποστόλου, Σταμάτης Αγγελής, Γιώργος Βογιατζιδόπουλος, Μαριλέτα Βούλγαρη, Ιωάννα Καλαμπάκα, Νάσια Καπνιά, Χάρης Κατσιαούνης, Νίκος Μαρούγκας, Βασίλης Μίλτος, Σταρούλα Μάρκο, Διονυσία Μπουδραμή, Αλεξάνδρα Ντόκο, Ιωάννα Πρίγκου, Χρύσα Σκρίμπα, Ιφιγένεια Τίγγα, Στάθης Τσιαντάρας, Νεκτάριος Ζαβαλάρης, Μαρία Καραπέτσα, Σταυρούλα Κοττά, Ελένη Κουτσοβαγγέλη, Μαρία Κουσκουρίδα, Πρόδρομος Νάσης, Ιωάννης Σκρίμπας, Δέσποινα Τσιβιούρα, Μαρία Τσουλφά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.