Στις Βρυξέλλες για συναυλία η «Χορτωδία»

Στο «Κεστεκίδειο» Ελληνικό σχολείο

Καλεσμένοι της ευρωβουλευτού Cecilia Wilkström (Σουηδία) η “Χορτωδία” επισκέπτεται το ευρωκοινοβούλιο και δίνει μια μοναδική συναυλία στο «Κεστεκίδειο» Ελληνικό σχολείο Βρυξελλών την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 19:00 σε συνεργασία με τη Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών. Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από ελληνικά τραγούδια και τραγούδια από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Την Χορτωδία διευθύνει ο Νίκος Αδρασκέλας και την Ελληνική χορωδία Βρυξελλών ο Χρήστος Γκακούδης. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Παπαθανασίου.

Τη συναυλία διοργανώνει ο σύλλογος γονέων του σχολείου μαζί με το γραφείο συντονιστή εκπαίδευσης Βρυξελλών. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αγορά μουσικών οργάνων στο σχολείο.

Η Χορτωδία, που από το 2012 έχει κοινό τόπο συνάντησης, προβών και εκδηλώσεων το Χόρτο, απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική χορωδία, κράμα εθνικοτήτων, ανθρώπων με όρεξη και αγάπη για το τραγούδι, που μοιράζονται την χαρά της μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με την προτροπή και την στήριξη του Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου, το αγκάλιασμα του δραστήριου Αναπτυξιακού Συλλόγου Χόρτου, την ένθερμη συμμετοχή του Συλλόγου οι Φίιλοι των Καλντεριμιών προσμετρά πολλές δυναμικές εμφανίσεις στη μέχρι τώρα πορεία της. Μόλις έγινε 5χρονών η χορωδία εγκαινίασε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικής εμπειρίας για χορωδίες από όλο τον κόσμο. Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2017 φιλοξενούμενη χορωδία ήταν η Zesongchor από την Δανία, τον Ιούλιο του 2018 η Aquapella από την Αυστραλία, ενώ για το Οκτώβριο του 2019 έχει οριστεί η επίσκεψη της elGrechor από την Ελβετία. Πληρ. www.hortodia.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.