Στο «Αχίλλειον» το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αποτέφρωση «Η Υπόσχεση»

Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc επιστρέφει δυναμικά το 2023 στον Βόλο το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αποτέφρωση «Η Υπόσχεση» (2021), σε σκηνοθεσία Κώστα Πλιάκου, παραγωγή Αντώνη Αλακιώτη και αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με τους Αντώνη Αλακιώτη και Κώστα Πλιάκο.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τα 23 χρόνια προσπαθειών του κ. Αντώνη Αλακιώτη για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα. Πρόκειται για την «καταγραφή της πολιτικής διάστασης αυτής της προσπάθειας, καθώς η αποτέφρωση των νεκρών στην Ελλάδα αποτελούσε ταμπού επί δεκαετίες για τον πολιτικό κόσμο». Η «Υπόσχεση» είναι ένα πολιτικό και ιστορικό ντοκιμαντέρ έρευνας μεγάλου μήκους στο οποίο οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης «αποτέφρωση» ξεδιπλώνουν μια άγνωστη ιστορία πολιτικής διαμάχης.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι: Αλέκος Αλαβάνος, Νίκος Αλιβιζάτος, Νίκος Αγγελέτος, Γιώργος Αμυράς, Άννα Βαγενά, Νίκος Βούτσης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Δανέλης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Μπουτάρης, τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Πρωτόπαπας, Παναγιώτης Σγουρίδης, Πάνος Σκουρλέτης κ.α.

Η ταινία είναι στα ελληνικά, με αγγλικούς υποτίτλους. Διάρκεια: 73 λεπτά.

Το κοινό παρακαλείται για την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και  την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια αριθμημένων θέσεων πωλούνται στο κατάστημα «έντεκα»- Ψηφιακές Εκτυπώσεις, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 – 15.30, και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, από τις 18.30. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.