Στον Βόλο η παρουσίαση της διλογίας της Μαίρης Κόντζογλου

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 7μ.μ. στο κτήριο Ματσάγγου

Η μυθιστορηματική διλογία με τίτλο «Από ήλιο σε ήλιο» της Μαίρης Κόντζογλου θα παρουσιαστεί στον Βόλο, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο κτήριο Ματσάγγου (28ης Οκτωβρίου 78) στην αίθουσα Β1 του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη διοργάνωση του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη» και των εκδόσεων «Μεταίχμιο». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η συγγραφέας Χαριτίνη Μαλισσόβα ενώ θα προλογίσει και θα συντονίσει την εκδήλωση η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Η διλογία «Από ήλιο σε ήλιο» αποτελείται από το πρώτο μέρος με τίτλο «Αποσπερίτης» και το β’ μέρος με τίτλο «Ανέσπερος» και αφηγείται την ιστορία των μεταλλωρύχων της Σερίφου του 19ου και 20ου αιώνα, τις άθλιες συνθήκες εργασίας που οδήγησαν στη ματωμένη απεργία του 1916. Η Μαίρη Κόντζογλου δημιουργεί το ιστορικό πλαίσιο που διαμόρφωσε με κοπιαστική έρευνα για ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση και γεγονότα με τη δική της μοναδική γραφή,  που συναρπάζει τον αναγνώστη.

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε στον τομέα της επικοινωνίας. Η συγγραφή προέκυψε ως κάτι απόλυτα φυσικό, όταν έπαψε να την εμπνέει η δουλειά της. Δηλώνει πρωτίστως αναγνώστρια. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της «Το μέλι το θαλασσινό», «Περπάτα με τον άγγελό σου», «Οι μεσημβρινοί της ζωής», «Τα Παλιά Ασήμια», «Οι Μαγεμένες – Las Incantadas», η διλογία  «Σκουριά και χρυσάφι» , «Ώρες κοινής ησυχίας» και «Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο».

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.