Στον Βόλο… «Με το ίδιο βλέμμα»

Το ταξίδι συνεχίζεται στο “Cafe Ζώγια” παρέα με τη Ροσσάνα Πώποτα και την Έρικα Δουραλή! Ο Πάνος Αντωνόπουλος θα παρουσιάσει το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Με το ίδιο βλέμμα» , το Σάββατο στις 6:00 μ.μ. στο Cafe Ζώγια (Αντωνοπούλου 43, Βόλος).
«Με το ίδιο βλέμμα» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Πάνου Αντωνόπουλου, μιας ιστορίας βασισμένης σε αληθινά γεγονότα, που εκδόθηκε τον Μάιο του 2019 από τις Εκδόσεις Πνοή.

Οπισθόφυλλο
Η Χριστίνα μεγαλώνει σε ένα χωριό της Μαγνησίας, με έναν αδιάφορο, άβουλο πατέρα και τη χειριστική γυναίκα του. Η ανάγκη να ονειρευτεί και να ορίσει τη μοίρα της, την ωθεί να εγκαταλείψει τον τόπο της. Ο Βόλος και η Αθήνα θα αποτελέσουν σύντομες στάσεις στη διαδρομή της. Ύστερα από τη δικτατορία των συνταγματαρχών, η φυγή στο εξωτερικό μοιάζει μονόδρομος. Άγνωστη μεταξύ αγνώστων, συναντά προκλήσεις, αλλά δουλεύει σκληρά και προετοιμάζεται για τα επόμενα δύσκολα βήματα. Μια δεύτερη φωνή την ακολουθεί πάντα, σαν μικρή περιπλάνηση σε μια διαδρομή προς το φως και το σκοτάδι. Μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, η πάλη είναι συχνά εξαντλητική, μα η θέληση αποκτά φωνή και πρόσωπο και μάχεται σθεναρά. Ο πόθος για την πραγμάτωση των ονείρων παραμένει ασίγαστος. Θα έρθει τελικά το πολυπόθητο ευεργετικό φως στο δύσκολο αυτό μονοπάτι;
Ειδικά φιλοτεχνημένο έργο της ζωγράφου Έρικας Δουραλή για την έκδοση, κοσμεί το εξώφυλλο.

Για το βιβλίο είπαν :
«[…]με άγγιξε και με καθήλωσε. Βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που ο συγγραφέας την περιγράφει με λόγο λιτό, γοργό, σύγχρονο – my kind of man – χωρίς βερμπαλισμούς και λογοτεχνίζουσες περικοκλάδες. […] Το λογοτέχνημα “Με το ίδιο βλέμμα” ακολουθεί τη μεγάλη παράδοση του κοινωνικού μυθιστορήματος με τις ιστορικές αναφορές κι έναν μεγάλο έρωτα να δονεί τις σελίδες του. Αξίζει να το διαβάσετε […]». – Έλενα Ακρίτα
«[…]Οι πρωταγωνιστές του Πάνου Αντωνόπουλου, δεν είναι ούτε ηττημένοι «δηλωσίες» της ζωής, αλλά ούτε και ηρωικοί νικητές της πρώτης γραμμής. Δεν παραιτούνται αλλά και δεν υποχωρούν. Θέλουν απλώς να ζήσουν. Και αυτό κάνουν ως το τέλος που έρχεται γαλήνια, αφήνοντας μια γλυκόπικρη επίγευση στα χείλη, όπως ο έρωτας κι ο θάνατος στη μνήμη[…]».

Κωνσταντίνος Μούσσας – Fractal
«[…]Δύο χροιές, δύο ματιές, δύο προορισμοί μα μία η ψυχή της ανιδιοτέλειας, η αγάπη. Μία η ψυχή της καλοσύνης, ο φόβος μην απωλέσουν τα πάντα την, από πριν γεννηθούν, αγνότητά τους. […] Ώρες και ταξίδια μαζί στο Αύριο μα και πέρα από τις όχθες του[…]».

Αλέξανδρος Δαμουλιάνος – Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
«[…]Ο Πάνος Αντωνόπουλος κατάφερε να στήσει την ιστορία του αριστοτεχνικά, χωρίς μεγάλα λόγια και πομπώδεις εκφράσεις. Δεν έγραψε για να εντυπωσιάσει με εύκολους τρόπους. Έγραψε για να διηγηθεί την ιστορία που ήθελε, με όσο δυνατόν πιο έντιμο τρόπο. Σαν τις ζωές των ηρώων του. Και κατάφερε να γίνει αντάξιός τους[…]».

Άγγελος Κουτσούκης – KoitaMagazine.gr
«[…]ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κοινωνικό μυθιστόρημα, που διαβάζεται απνευστί όχι μόνο γιατί ο δημιουργός καλλιεργεί την αναγνωστική περιέργεια σχετικά με το πως θα εξελιχθεί η ζωή της βασικής του ηρωίδας, αλλά και γιατί το κείμενο του εμφανίζει έναν πηγαίο ρυθμό που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη και τον παρασύρει σε ένα απολαυστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο […]».
Γιάννης Ζαραμπούκας – Tetragwno.gr

Ο συγγραφέας

O Πάνος Ν. Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Ελληνικό Πολιτισμό. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan, με ειδίκευση στο Product Development Management, και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, “Δημιουργική Γραφή”. Βραβεύθηκε για το θεατρικό έργο του, “Το ελάφι”, από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”. To 2018 δημιούργησε την ιστοσελίδα envivlio.com. Το μυθιστόρημα “Με το ίδιο βλέμμα” είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.