Συμπράττουν τα Μουσικά Σχολεία Βόλου και Τρικάλων

Οι Θεσσαλοί καλλιτέχνες Κώστας Βίρβος και Θεόδωρος Δερβενιώτης
Για να τιμήσουν τους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο και Θεόδωρο Δερβενιώτη

Σε μια ιδιαίτερη δημιουργική σύμπραξη προχώρησαν τα Μουσικά Σχολεία Βόλου και Τρικάλων, πραγματοποιώντας μία θεματική εκδήλωση- συναυλία αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργός) και Θεόδωρο Δερβενιώτη (συνθέτης).
Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι, συνδικαλιστές και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας, έλκουν την καταγωγή τους, ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα (πατρογονική καταγωγή- Κρανιά Ασπροποτάμου), ο δε Θεόδωρος Δερβενιώτης από τη Μαγνησία και ειδικότερα τη Ζαγορά.
Η θεματική εκδήλωση με βάση το λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο των δύο σημαντικών Θεσσαλών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δυο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Μαγνησίας
Η παράσταση αυτή για τους Θεσσαλούς καλλιτέχνες παρουσιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα στα Τρίκαλα, ενώ θα παρουσιαστεί στον Βόλο τη Δευτέρα 3 Απριλίου, σε συνδιοργάνωση της ΠΕ Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου.
Στην εκδήλωση θα παραστούν οι κόρες του Κ. Βίρβου, Μαρία και Αναστασία Βίρβου και οι γιοι του Θ. Δερβενιώτη, Σπύρος και Δημήτρης Δερβενιώτης, οι οποίοι και θα χαιρετίσουν την εκδήλωση. Η μουσική παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο και υπάρχει πρόβλεψη για ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο (livestreaming) μέσα από το κανάλι Youtube της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου υπεύθυνος της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βόλου, κ. Ζαφείρης Κουκουσέλης και υπεύθυνη διδασκαλίας της χορωδίας η εκπαιδευτικός κα Σέβη Μάμαλη- Μαζέρα.
Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων υπεύθυνος της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Τρικάλων, κ. Νικόλαος Κοφίνας και υπεύθυνες της διδασκαλίας της χορωδίας οι εκπαιδευτικοί κα Θεανώ Πέτκογλου και κα Στέλλα Αναστασοπούλου.Σημαντική είναι η συμβολή του υποδιευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, κ. Παρασκευά Πλακιά, στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.