Συναυλίες στο θερινό φεστιβάλ Χόρτου για τον Γιώργο Χατζηνίκο

Τετάρτη και Πέμπτη για 39η χρονιά

Κάθε καλοκαίρι από το 1984 έως και το 2015 νέοι μουσικοί από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο συναντούσαν τον Γιώργο Χατζηνίκο στο Χόρτο και συμμετείχαν στα σεμινάριά του ή στις απίθανες παραγωγές ορχηστρικής μουσικής, όπερας, μουσικής δωματίου. Έτσι γενιές μουσικών έχουν κοινό σημείο αναφοράς τον Δάσκαλο των σεμιναρίων στο Χόρτο, με την παράδοση να συνεχίζεται με δύο μουσικές εκδηλώσεις και φέτος, στο πλαίσιο του 39ου θερινού Φεστιβάλ, και 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Χατζηνίκου.

Η αρχή γίνεται αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου στην αίθουσα «Γιώργος Χατζηνίκος» στις 21:00. Εκεί, οι μουσικοί Ελένη Κουτή, Ιωάννα Σιοπούδη, Νίκος Αδρασκέλας, Νίκος Έξαρχος, Σπύρος Καβαλιεράτος και Παναγιώτης Λιγνός θα μοιραστούν επί σκηνής τις μουσικές τους εμπειρίες που αφετηρία έχουν τον ίδιο άνθρωπο, στον ίδιο χώρο, δίπλα στο ίδιο πιάνο!

Παράλληλα, την Πέμπτη 24 Αυγούστου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θερινού Φεστιβάλ του Χόρτου, για τρίτη χρονιά φέτος, το χορωδιακό εργαστήρι της καθηγήτριας Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου, στην αίθουσα «Γιώργος Χατζηνίκος» με ώρα έναρξης τις 20:00. Φέτος μαέστροι και χορωδοί από την Ελλάδα δουλεύουν εντατικά σε αυτό το πενθήμερο masterclass και εργαστήρι.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το ρεπερτόριο με βάση την αναγέννηση στην ακμή της πολυφωνίας δίνει στο χορωδιακό σύνολο της εμπειρία της αρμονικής εξερεύνησης ποιοτικού κειμένου θρησκευτικής και κοσμικής μουσικής. Στο πιάνο θα συνοδεύει η Ελένη Κουτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.