Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τις παραστάσεις τις ξεκαρδιστικής κωμωδίας «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ…σε μια ώρα» των Άντ. Λονγκ, Τζ. Ουίνφιλντ, Ντ. Σίνγκερ και αυτό το Σαββατοκύριακο προσφέροντας άφθονο γέλιο.

«Η ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ», γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Ακολουθώντας λοιπόν το πνεύμα αυτής της φράσης, οι τρεις συγγραφείς συνόψισαν 37 έργα και 14 σονέτα του Σαίξπηρ. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό όπως αποδεικνύεται. Όλα, λοιπόν, τα έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα. Μια παράσταση που αγγίζει τα όρια του stand up, διαδραστική, με συμμετοχή κοινού, εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, και καταπληκτικό χιούμορ.

Οι θεατρικές ομάδες που ανέβασαν το έργο στο παρελθόν, έψαξαν απελπισμένα να βρουν τους λόγους που το επέλεξαν για να τους ανακοινώσουν στο θεατρικό κοινό. Τους νιώθουμε απόλυτα αφού στην ίδια ακριβώς θέση βρισκόμαστε τώρα κι εμείς. Είναι πραγματικά ανεξήγητοι οι λόγοι που επαγγελματίες ηθοποιοί θα διαλέξουν να ασχοληθούν με αυτή την «σαιξπηροσαλάτα» που σε κάνει να νιώθεις, στην καλύτερη περίπτωση, αφελής.
Ίσως το επιλέξαμε για την κριτική που του ασκήθηκε, αφού οι κριτικοί παγκόσμια το χαρακτήρισαν «μια απίστευτη βλακεία!» σε συνδυασμό με τάσεις αυτοκαταστροφής που χαρακτηρίζουν άλλωστε την εποχή μας. Η ψυχανάλυση θα δείξει!!!

Ίσως οι λόγοι να ήταν οικονομικοί και για το θεατή και για το θίασο. Σε τιμή ευκαιρίας ενός εισιτηρίου μπορείς να καυχιέσαι πως έχεις δει όλα τα έργα του Σαίξπηρ, αντί να πας 37 φορές στο θέατρο σε περίοδο οικονομικής κρίσης! Οι ηθοποιοί απ’ την άλλη μπορούν να καυχιούνται πως έπαιξαν όλους τους μεγάλους σαιξπηρικούς ρόλους σε περίοδο ανεργίας! Ίσως πάλι επειδή όπου παίχτηκε το κοινό το αγκάλιασε με αγάπη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ίσως επειδή φταίνε τα…φεγγάρια, ίσως πάλι φταίμε εμείς!

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Δημήτρης Πανταζής, Τάκης Ρεζάν, Μαρίνη Καγιά, Σπύρος Χαλκιάς.

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), κάθε Σάββατο στις 9.00 μ. μ και Κυριακή στις 8.00 μ. μ.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.