Σύντομα η νέα θεατρική παραγωγή των “ΔραΠαικτών Βόλου”

Με το επερχόμενο «Τέλειωσα με τους ανθρώπους» υπόσχονται ότι θα ταράξουν τα καλλιτεχνικά νερά της πόλης

Με όραμά τους το ελεύθερο κι αλληλέγγυο θέατρο οι ΔραΠαίκτες Βόλου του ευΆγγελου Κάβουρα δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η πλούσια θεατρική τους δράση (13 παραγωγές σε μόλις 6 χρόνια) συμπορεύεται με την κοινωνική, κι αυτό θα επαναληφθεί ξανά σύντομα με το νέο τους θεατρικό πόνημα, την sci-fi μαύρη κωμωδία τους «Τέλειωσα με τους ανθρώπους», οι πρόβες για το ανέβασμα της οποίας συνεχίζονται εντατικά.

Η δημοφιλής ερασιτεχνική ομάδα έχει ήδη παρουσιάσει δύο παραγωγές φέτος: την κωμωδία «Νόμιζα σε ήξερα» στηλιτεύοντας την προσκόλληση στα κινητά τηλέφωνα και τα social media, και τον δραματικό μονόλογο «ΑΝΕ-ΕΝΑ» με τον οποίον πάντρεψαν επί σκηνής πέντε μορφές τέχνης (υποκριτική, πεζογραφία, ποίηση, ζωγραφική, videoart). Το 2016 μας διασκέδασαν με την bar theatre μουσικωμωδία «Η barάσταση… ακυρώνεται!» καθώς και με την μουσική φαρσοκωμωδία «Στον Λάκκο με τα φίδια», αλλά και μας προβλημάτισαν με το δράμα (μίας ημέρας κι ενός αιώνα) «Στιγμές».Το 2015 ξεκαρδιστήκαμε με την λαϊκή τους κωμωδία ηθών και χαρακτήρων «Είσαι θεά αγάπη μου!», ενώ το 2014 χαμογελάσαμε και δακρύσαμε με την δραματική κομεντί «Έρημος (ο,η)». Το 2013 με το μουσι-κωμικό θρίλερ «Οικοδεσπότης… άγγελος» βρεθήκαμε μαζί τους σε ένα θανάσιμο δείπνο, ενώ με την φουτουριστική μαύρη κωμωδία «τέλμΑ – ο Άμλετ απ’ την ανάποδη» απολαύσαμε διαφορετική οπτική στον Shakespeare. Είχαν προηγηθεί οι σπονδυλωτές κωμικές παραστάσεις σάτιρας «HellAssTv» κι «Αχ…Λαδιές» και τα παιδικά «Ο Κεραμιδοτρέχαλος» και «Χριστουγεννιάτικη ιστορία απ’ το χαρτί στο σανίδι», ενώ όλα ξεκίνησαν το 2012 με την μπουρλέσκ κωμωδία «Μ(π)αλωμένος Γάμος», με την οποία μεταγράφηκαν σε μια ενιαία ιστορία γνωστά μονόπρακτα των Τσέχοφ και Μπρεχτ.

Οι ΔραΠαίκτες έχουν χειροκροτηθεί σε πολλούς θεατρικούς τόπους, όπως Κινηματοθέατρο Αχίλλειο, Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, Ανοιχτά Δημοτικά Θέατρα Βόλου και Νέας Ιωνίας, Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Σταθμό ΟΣΕ Βόλου, Πορφυρογένειο Κοινωφελές Ίδρυμα Αγριάς, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο Λάρισας, Πλατεία Σοφάδων, Πλατεία Μακρυράχης Πηλίου, Υπαίθρια Θέατρα Πορταριάς και Αγ. Γεωργίου Νηλείας «Αλώνι», σε café-bars κ.α.

Κοινωνική Δράση

Η κοινωνική τους δράση έχει αγκαλιάσει δομές και φορείς όπως: Ορφανοτροφείο Βόλου, Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, Σωματείο ΑμεΑ «Ιππόκαμπος», Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» Λάρισας, Σύλλογο Καρκινοπαθών, Σύλλογο Νεφροπαθών, Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, Ινστιτούτο Αλτσχάιμερ Βόλου, ΤΕΕ Μαγνησίας, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και Δ/νση Πολεοδομίας Βόλου, Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κοινωνικά Παντοπωλεία Βόλου και Ν.Ιωνίας, Σπίτια Γαλήνης Δήμων Ρήγα Φεραίου, Αλμυρού και Σοφάδων Καρδίτσας, Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» κ.ά.

Με το επερχόμενο «Τέλειωσα με τους ανθρώπους» υπόσχονται ότι θα ταράξουν τα καλλιτεχνικά νερά της πόλης, με τα απόνερα όμως να κάνουν μόνο καλό στον συνάνθρωπο, τον συμπολίτη και τον θεατή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.