«Τα οράματα του ‘21: απελπισία και αποκάλυψη»: Διαδικτυακά εργαστήρια μελέτης και ανάπτυξης προφορικότητας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο αυτόνομα διαδικτυακά εργαστήρια μελέτης και ανάπτυξης προφορικότητας, για ενήλικες, με τον ιστορητή και ερευνητή δρ Στέλιο Πελασγό.

Μέσα από αφηγήσεις και συζήτηση, οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την αξία του προφορικού λόγου για την κατανόηση της σκέψης των ηρώων του 1821. Τη συζήτηση θα οδηγήσουν «αποκαλυπτικά» κείμενα του στρατηγού Μακρυγιάννη και του κόντε Διονύσιου Σολωμού.

Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι με τίτλο «Τα οράματα του Μακρυγιάννη» βασισμένο στο έργο του μεγάλου προφορικού δημιουργού και στρατηγού Οράματα και Θάματα.
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι με τίτλο «Τα οράματα του Σολωμού» βασισμένο στο έργο του μεγάλου λόγιου Η γυναίκα της Ζάκυθος.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected]. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τον τίτλο του εργαστηρίου που επιθυμούν. Οι 30 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.