«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» από σήμερα στον Βόλο

BRICKWORKS MUSEUM, PIOP, 24MAR2014

H ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην VSA Hellas), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), εγκαινιάζει σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου (ώρα 19:30) την περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο. Η έκθεση αποτελεί καρπό του ομώνυμου διετούς προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και υποστηρίζεται από το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Η έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα ήταν αν η τέχνη ταξίδευε ελεύθερα πέρα από συμβάσεις, προκαταλήψεις, όρια και εμπόδια;». Τα έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέγονται με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα πρώτα.
Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στην Αθήνα και, μετά το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο, θα «ταξιδέψει» διαδοχικά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιωάννινα), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη) και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Τήνος).
Σε όλους τους επιλεγμένους σταθμούς της, η έκθεση πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της ARTOGETHER και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία. Συγκεκριμένα στον Βόλο, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου (ώρα 19:00) η Μουσικοθεατρική Ομάδα της ARTOGETHER θα παρουσιάσει διασκευή του γνωστού έργου του Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου και Ιάσωνος), ενώ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (ώρες 11:00-13:00) οργανώνεται το βιωματικό εργαστήρι «Προετοιμάζοντας μια παράσταση», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.
Την έκθεση συνοδεύει το συλλεκτικό λεύκωμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», το οποίο εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Συντονισμός προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη, Σταυρούλα Σουλοπούλου. Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κόνιαρης, Σοφία Χρυσαφοπούλου. Σκηνοθέτης-δραματοθεραπεύτρια: Κατερίνα Ρόμπερτσον-Κουρούκλη. Συνθέτης-μουσικός: Νικήτας Μαυρογιάννης
Διάρκεια έκθεσης: 14 έως 21 Φεβρουαρίου 2020. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00. Είσοδος ελεύθερη. Η συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις είναι δωρεάν.
Για το εργαστήρι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 7710847 και στο email info@artoget.gr (έως 20 συμμετοχές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
T: 24210 29844 | www.piop.gr