Τέλος Ιουλίου το «7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου»

Με τον τίτλο «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας

Ξεκινάει στις 30 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι 6 Αυγούστου 2017 για οκτώ ολόκληρες ημέρες το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, με τον τίτλο «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ. Στα καλντερίμια και τα γεφύρια ο Κένταυρος ξετυλίγει το κουβάρι των παραμυθιών της προφορικής παράδοσης. Μουσεία, ξωκλήσια, πλατείες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αυλές παραδοσιακών ξενώνων, παλιά σχολεία, αυλόγυροι εκκλησιών, αντηχούν ιστορίες παλιές, λαϊκά παραμύθια, θρύλους, μεσαιωνικά βυζαντινά έπη, συναξάρια που συναντούν ταινίες μυθοπλασίας του κινηματογράφου, και μουσικές συμπράξεις για να ακουστούν από το χτες στο σήμερα από όλους με είσοδο ελεύθερη.
Έλληνες και ξένοι παραμυθάδες και μουσικοί συναντούν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Παραμυθιών με εισηγήσεις παραμυθολόγων και πανεπιστημιακών, ενώ ακόμη εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης φιλοξενούνται μαζί με παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις δημιουργών, που εμπνέονται με τρόπο μοναδικό από το σύμπαν των ιστοριών. Πολύτιμος συνεργάτης του φεστιβάλ ο Μουντζούρης, με ειδικά εκπτωτικά εισιτήρια για την Ημέρα των Παραμυθιών στο Τρένο.
12 χρήσιμες συμβουλές των διοργανωτών, άλλες πληροφορίες αλλά και ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο ιστολόγιο του Φεστιβάλ: http:// paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.