Θ. Μικρούτσικος: «Η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους με αριστερό επίχρισμα»

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, μίλησε στο «Ράδιο-Ένα», για την κρίση, την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα…

Με σκληρές εκφράσεις όπως «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με αριστερά», πως «η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους με αριστερό επίχρισμα» και πως «η περίοδος που διανύουμε είναι καταστροφική, ιδιαίτερα για τη νεότερη γενιά», επιτέθηκε στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη πολιτική που ασκεί, ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, που συνομίλησε πρόσφατα στο «Ράδιο-Ένα» , με τον δημοσιογράφο Ηλία Κουτσερή, χωρίς να κρύβει τα λόγια του τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας, διαπραγματεύτηκε με δεδομένο το αποτέλεσμα μιας συντριπτικής ήττας. Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο Θάνος Μικρούτσικος, δήλωσε πως μεγαλώνοντας κατάλαβε πως κάθε εποχή έχει τεράστιες δυσκολίες, από αυτές στα χρόνια του πατέρα του στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, ως και τις δικές του στην περίοδο της δικτατορίας. Τώρα, πρόσθεσε, ήρθε η στιγμή αυτών των τελευταίων γενεών να γνωρίσουν την μεγαλύτερη κρίση που έχει συμβεί στον καπιταλισμό μετά το 1929. Είναι μια καταστροφική περίοδος ειδικότερα για την νεότερη γενιά, που παρότι αναμέναμε ότι θα τελειώσει ειδικά μετά το 2015, δυστυχώς συνεχίζεται.

Γυρνώντας πίσω στην ιστορία, ο κύριος Μικρούτσικος επεσήμανε πως ο χώρος αυτός είχε πάντα προβλήματα. Από το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Συνασπισμό, που ήταν στην αριστερά, αλλά με «αριστερό –δεξιά» βήματα.

Εν πάση περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα της αριστεράς και από το 2012 πολλοί ήταν εκείνοι που τον πίστεψαν. Πως αν έρθει στην εξουσία, θα καταργήσει το μνημόνιο, θα επαναφέρει τον 13ο και τον 14ο μισθό και τα 751€ ως κατώτατο μισθό. Τα καμπανάκια όμως, συνέχισε, άρχισαν να χτυπούν το 2014 πριν τις εκλογές του 2015 όταν στη θέση όλων αυτών ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να μιλά για σκληρή διαπραγμάτευση.
«Προδιαγεγραμμένη μια συντριπτική ήττα».

Αυτή η πολιτική δεν έχει σχέση, όχι μόνο με αριστερά αλλά με τίποτα τόνισε ο κ. Μικρούτσικος που δεν αμφισβήτησε τις προθέσεις της κυβέρνησης ωστόσο όπως χαρακτηριστικά είπε διαπραγματεύτηκε με προδιαγεγραμμένη μια συντριπτική ήττα, με αποτέλεσμα αυτό τη στιγμή να έχουμε ένα ωραιότατο μνημόνιο, ένα ωραιότατο ΕΝΦΙΑ και ένα ωραιότατο αδιέξοδο.

Άλλωστε συνέχισε και ο ίδιος ο Τσίπρας, έλεγε πριν τις εκλογές πως με αυτές τις πολιτικές που μας επιβάλλουν οι ξένοι, είμαστε μια αποικία χρέους. Τώρα τι είμαστε, αναρωτήθηκε, μια αποικία χρέους με αριστερό επίχρισμα;

Θέλοντας να είναι έντιμος με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, είπε πως αν χτυπήσει τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή και δημιουργήσει κάποιες διαφορετικές συνθήκες, μπορούμε να πούμε πως κάνει την ίδια πολιτική, απλά δεν είναι delivery boys όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά κάποιος που ηττήθηκε και μέσα στην ήττα του, προσπαθεί να κάνει δύο εξαιρετικές κινήσεις. Κλείνοντας πάντως , αναρωτήθηκε αν τελικά θα το καταφέρουν και αυτό. «Δεν το ξέρω απομένει να το δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.