Θέατρο: “20 Αστικά Μονόπρακτα”

Της Δώρας Τσόγια απ΄ τη «Θρυαλλίδα»

Η Θεατρική Ομάδα Βόλου Θρυαλλίδα παρουσιάζει τα “20 Αστικά Μονόπρακτα” της Δώρας Τσόγια, για δυο παραστάσεις στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 21:30. Τα 20 Αστικά μονόπρακτα είναι συνταγές επικοινωνίας με υλικά μοναξιάς. Είναι μικροί διάλογοι-ενίοτε μονόλογοι- πού εκτυλίσσονται σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα: σε Μετρό, σε στάσεις λεωφορείων, σε πλατείες, σε γραφεία, σε καφέ. Τα 20 Αστικά μονόπρακτα είναι συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου. Είσοδος 5€. Φοιτητές, μαθητές και άνεργοι 2€. Περισσότερες πληροφορίες στο www.thriallida.gr και στο 6947045057

Η συγγραφέας

Η Δώρα Τσόγια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σκωτία και στην Αγγλία. Πήρε το διδακτορικό της στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, συνέχισε την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στο Μπέρμινγχαμ και στην κλινική Tavistock του Λονδίνου και εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας για επτά χρόνια. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.
Από το 2002 ασχολείται επίσης με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Άλλα έργα της: Οι θάλασσες (2007), Πλατεία Ελευθερίας (2011, Γ’ Βραβείο Ομίλου Unesco), Όσο χρειάζεται (2013), Κανονικοί γονείς (2014, έπαινος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Χίου), Αιολική Γη (2014, διασκευή για το θέατρο), Ο τοίχος (2015, Θέατρο Cartel -Τεχνοχώρος).

Συντελεστές

Παίζουν οι ηθοποιοί – μέλη της Θρυαλλίδας: Ελευθερία Σαββάκη , Έλλη Σκοπελίτη , Φάνης Αλεξανδρής ,Λάζαρος Γιούλας , Μιλτος Λάππας , Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη , Στέφανος Λάππας , Σοφία Μανούσου ,Κωνσταντίνα Νασιώκα ,Μαρία Κάρλου ,Γιάννης Παλιανόπουλος, Αλεξάνδρα Δροσίνη .
Σκηνοθετικές οδηγίες: Σπύρος Μαβίδης. Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Κάρλου – Έλλη Σκοπελίτη. Βίντεο – Μουσικές: Σοφία Μανούσου – Φάνης Αλεξανδρής
Χειρισμός Προτζέκτορα: Εμμανουέλα Μανούσου. Αφίσα: Φάνης Αλεξανδρής

Η «Θρυαλλίδα»

Η «Θρυαλλίδα» είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Η ομάδα γεννήθηκε από την αγάπη των μελών για το θέατρο και την ανάγκη τους για έκφραση με τον θεατρικό λόγο. Δραστηριοποιείται από το 2007 και έχει παρουσιάσει στο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας τις θεατρικές παραστάσεις : “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης” , “Ράφτης κυριών” , “Μπαμπάδες με ρούμι” , “Υπάρχει και Φιλότιμο” ,”Το παιχνίδι της Μοναξιάς” και ” Ευτυχώς Τρελάθηκα” , “Σάρα η σαρανταποδαρούσα με τα 39 πόδια” , “Με δύναμη απο την Κηφισιά” ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η Θρυαλλίδα έχει προσφέρει απλόχερα στιγμές γέλιου αποδεχόμενη προτάσεις πολιτιστικών συλλόγων αλλά και συλλόγων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.