Το φεστιβάλ Πάου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παρουσιάζει συναυλίες από τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019 σε ηχογράφηση του Γιάννη Μαυρίδη.

Στην μετάδοση του Σαββάτου θα ακουστούν οι ακόλουθες ηχογραφήσεις:

Πρώτη ώρα

Τα παιδιά κάτω στην … Πάου

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τα Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συναντιούνται και συνεχίζουν την προσπάθεια τους να ερμηνεύουν τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, μαθαίνοντας έτσι να περπατούν μέσα στους δρόμους της καρδιάς τους, κάτω από το ϕως του λόγου εκλεκτών στιχουργών και της εξαιρετικής μουσικής του μεγάλου συνθέτη.Η μουσική επιμέλεια και η φωνητική διδασκαλία είναι της Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων ΠΘ.(μέλος ΕΕΠ)

Συνοδεύουν δύο εξαιρετικοί μουσικοί που αγαπούν ιδιαίτερα τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο Θόδωρος Κοτεπάνος στο πιάνο και το ακκορντεόν και ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο. Μαζί τους οι απόφοιτοι, μέλη των Μουσικών Συνόλων ΠΘ, Σάκης Τσώλης στο μπουζούκι και Στέλιος Χατζηκαλέας στην τρομπέτα.

Ερμηνεύουν με τη σειρά που ακούγονται στη συναυλία οι: Μαρία Θωίδου (Ο εφιάλτης της Περσεφόνης,στ.Νίκος Γκάτσος) Χρυσιάννα Καραμέρη (Η προσευχή της Παρθένου,στ. Νίκος Γκάτσος ) Φιλιώ Αζαριάδη ( Η τρελλή του φεγγαριού,στ. Ν. Γκάτσος), Χρυσιάννα Καραμέρη ( Η Μαριάνθη των ανέμων,στ. Νίκος Γκάτσος) Φώτης Στρατηγός (Αερικό,στ. Νίκος Γκάτσος) Ελένη Μαγαλιού ( Η προσευχή του ακροβάτη, στ. Αγαθή Δημητρούκα) Φιλιώ Αζαριάδη, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Φώτης Στρατηγός, Χρυσιάννα Καραμέρη (Ερωτική άσκηση για δύο,στ. Μάνος Χατζιδάκις) Εύα Δημοκωστούλα (Σ΄αγαπώ, στ. Μυρτιώτισσα), Ελπίδα Αγαπητού (Τα παιδιά κάτω στον κάμπο, στ.Μάνος Χατζιδάκις), Εύα Δημοκωστούλα (Ο Τζόνης ο μπόγιας, στ. Νίκος Γκάτσος), Λευτέρης Κωνσταντίνου (Ο Γιάννης ο φονιάς,στ. Νίκος Γκάτσος), Φιλιώ Αζαριάδη (Τρεις δολοφόνοι,στ. Μάνος Χατζιδάκις), Φώτης Χατζηαντωνίου (Μύρισ’ ο κόσμος γιασεμί,στ. Νίκος Γκάτσος), Άννα Θωίδου, Δέσποινα Αριστείδου( Θάλασσα πλατειά, στ. Γιάννης Ρούσσος), Δέσποινα Αριστείδου( Πάει έφυγε το τρένο, στ.Νίκος Γκάτσος), Ελένη Μαγαλιού (Χάρτινο το φεγγαράκι, στ.Νίκος Γκάτσος), Φώτης Στρατηγός (Οδός Ονείρων, στ. Μάνος Χατζιδάκις), Στέλλα Σιδηροπούλου ( Μην τον ρωτάς τον ουρανό, στ. Γιάννης Ιωαννίδης & Παναγιώτη Κοκοντίνης), Κική Καραγκούνη (Χτυποκάρδια, στ.Δημήτρης Χριστοδούλou)

Δεύτερη Ώρα

CITÉ SATIE – “A pianistic mythology”, Θόδωρος Κοτεπάνος

Μέσα από μικρά αριστουργήματα του Erik Satie, των συγχρόνων του, αλλά και μεταγενέστερων συνθετών παρακολουθούμε την ριζοσπαστική επιρροή που άσκησε η σπουδαία αυτή προσωπικότητα στην εποχή του απόγειου του γαλλικού ρομαντισμού, πριν το 1890, όταν εμφανίστηκε, εικοσάρης, στο ιστορικό καμπαρέ “Ο μαύρος γάτος” και δήλωσε “Γυμνοπαιδιστής”… ]

«Ανοιχτές Διαδρομές», Γεωργία Συλλαίου (τραγούδι), Σάκης Παπαδημητρίου (πιάνο)

Μια επιλογή από την συναυλιακή και δισκογραφική πορεία του ντούο. Η Γεωργία Συλλαίου και ο Σάκης Παπαδημητρίου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια, συνθέσεις και διασκευές.

Ένας κύκλος ποίησης και μουσικής: Σαπφώ, James Joyce, Bertolt Brecht, Samuel Beckett, Boris Vian, Tom Waits, Vittorino Curci, Γεωργία Συλλαίου.

Διασκευές ενός σεφαραδίτικου με ελληνικούς στίχους, ενός Αρμένικου, ενός Ιταλικού παραδοσιακού, ενός τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη και άλλα.
Συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί του Σάκη Παπαδημητρίου.

___________________________________

Γενική Πληροφορία: Το Φεστιβάλ Πάου (www.paoufestival.weebly.com) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2019, για τέταρτη συνεχή χρόνια στον εξαιρετικό χώρο της Παλαιάς Μονής Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για αποτέλεσμα εθελοντικής συλλογικής εργασίας μελών και συνεργατών των Μουσικών Συνόλων του ΠΘ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Θωίδου και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7θα μεταδώσει όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ σε ηχογράφηση του Γιάννη Μαυρίδη –Cue Productions

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.