Το πρώτο βραβείο «Παιδικής Λογοτεχνίας» Public κέρδισε ο Δ. Λεϊμονής

Για το βιβλίο του

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Παιδικής Λογοτεχνίας στα βραβεία Public κατάφερε και κέρδισε ο συμπολίτης συγγραφέας και φιλόλογος Διονύσης Λεϊμονής, με αφορμή το βιβλίο του «Το τέταρτο αλογάκι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε χθες, η τιμητική βραδιά για όλα τα βραβεία των κατηγοριών που είχαν προκαθοριστεί από το Public και ο Βολιώτης συγγραφέας, κατάφερε ανάμεσα σε σημαντικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην διαδικασία, να πάρει την πρωτιά.
Όπως δήλωσε στο magnesianews.gr o ίδιος, «νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, καθώς η τιμή και αναγνώριση, έρχεται από τους ίδιους τους αναγνώστες και ταυτόχρονα αποτελεί ευθύνη για την συνέχεια που πρέπει να έχει ο κάθε συγγραφέας».


Το βιβλίο

Ένα αλογάκι, το τέταρτο αλογάκι που απόµεινε στον βυθό των Αντικυθήρων από ένα τέθριππο της αρχαιότητας, θέλει να βρει η παρέα των παιδιών που το προηγούµενο καλοκαίρι αναζητούσαν µεταξύ ονείρου και πραγµατικότητας το δέκατο έβδοµο κιβώτιο από το ναυάγιο του Έλγιν. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι σκέψης και γνώσης για ένα δεύτερο ναυάγιο, αυτό που έχει χαρακτηριστεί «Τιτανικός της Αρχαιότητας». Βοηθοί και «συνεργάτες» τους ο κύριος Δηµήτρης ο επιστήµονας και µια γυναίκα αρχαιολόγος, η κυρία Αγγελική. Γιατί άραγε το τέταρτο αλογάκι δεν ανέβηκε ακόµα στην επιφάνεια για να πάρει τη θέση του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, δίπλα στον Έφηβο, τον «φιλόσοφο» και τον Μηχανισµό των Αντικυθήρων; Η αποκάλυψη της αλήθειας µοιάζει µε παραµύθι για µικρούς και µεγάλους κι αποτελεί ένα διαδραστικό παιχνίδι, καθώς οι αναγνώστες µπορούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή, το δικό τους τέλος στην ιστορία.