Το Σάββατο στο «Ράδιο –Ένα» η εκπομπή «Βιβλίο και Πολιτισμός»

Η Σοφία Νικολάου

Στην εκπομπή του Σαββάτου «Βιβλίο και Πολιτισμός» που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Νικολάου θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ελισάβετ Γκακίδου «Ο άγγελος μου είχε 2 όψεις», το παιδικό βιβλίο της Βολιώτισσας Ευγενίας Παπαϊωάννου «Πέντε ιστορίες και πέντε ζωγραφιές φτιάχνουν ένα βιβλίο» και τέλος θα μιλήσουμε με την Μαρκέλα Βαρσαμή για τη δράση της ομάδας Team leader Α21.
Το βιβλίο της Ελισάβετ Γκακίδου, «Ο άγγελος μου είχε 2 όψεις», είναι ένα βιβλίο γεμάτο αναλύσεις συναισθημάτων. Η πρωταγωνίστρια αντιμέτωπη με την κατάθλιψη. Το σημαίνον του σ’ αγαπώ εξετάζεται μέσα από την ιστορία της ηρωίδας της Ροζάνθης, μιας γυναίκας με υπέροχη καρδιά που έχει βουλιάξει στην κατάθλιψη. Η αγάπη και η προδοσία αφορά μόνο τον ερωτικό τομέα ή αφορά σε όλα τα είδη των σχέσεων. Το βιβλίο μιλά για τις προδοσίες συγγενών και φίλων. Ακόμη αναλύει αν οι δικές μας πράξεις έχουν πληγώσει τον περίγυρο μας. Πολλά τα ερωτήματα. Η ηρωΐδα βουλιάζει στην κατάθλιψη μέχρι την στιγμή που, ακούγοντας ένα μουσικό κομμάτι στο ραδιόφωνο, κάτι κινείται μέσα στα σκοτάδια της και αρχίζει να αναζητά τον άνθρωπο που έγραψε αυτήν τη μουσική…Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στα Public την Τετάρτη 23/10 στις 7 μ.μ. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θα έχουμε για λίγο κοντά μας την Ευγενία Παπαϊωάννου. Θα μας μιλήσει για το παραμύθι της «Η απεργία των λαχανικών» το οποίο γεννήθηκε από το πρόγραμμα the book project και παρουσιάζεται την ίδια μέρα Σάββατο 19 Οκτωβρίου στα Public στις 12 η ώρα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων.
Τέλος, με την Μαρκέλα Βαρσαμή θα μιλήσουμε για ένα καυτό θέμα. Στις μέρες μας υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018). Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου περπατάμε και πάλι για την Ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου. Η δράση walk for freedom πραγματοποιείται για έκτη συνεχή φορά. Φέτος, για δεύτερη χρονιά στην πόλη του Βόλου, η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21 και το Α-team Volos, σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις», υπό την αιγίδα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και των Κοινωνικών του Δομών: Κέντρο Κοινότητας και Βοήθεια στο Σπίτι. Τη δράση στηρίζει πανελλαδικά το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη δράση συμμετέχουν μεταξύ άλλων και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος». Σκοπός της δράσης «Walk For Freedom» είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα έκλειψης της σκληρής εκμετάλλευσης που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.