Το τελευταίο αντίο στην Αρλέτα

Με μια ανθοστολισμένη κιθάρα πάνω στο φέρετρο, αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά οι φίλοι της την Αρλέτα, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ερμηνεύτρια της οποίας πατρίδα ήταν τα Εξάρχεια, όπως συνήθιζε να λέει –αν και είχε μετακομίσει στην Κυψέλη- πέθανε την Τριτη σε ηλικία 72 ετών, έχοντας καταφέρει να μείνει για πάντα στην ιστορία της μουσικής, ερμηνεύοντας πλήθος τραγουδιών που χαρακτήρισαν και σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

Συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι, ενώ δεν άφησε ποτέ τη ζωγραφική που αγάπησε σπουδάζοντας στην Σχολή Καλών Τεχνών.
Στενή της φίλη ήταν η τραγουδίστρια και μουσικοσυνθέτρια Σάννυ Μπαλτζή, η οποία και ανακοίνωσε τον θάνατό της την Τρίτη.

Η Αρλέτα είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα και νοσηλευόταν στην εντατική, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. “Η μοναδική μας Αρλέτα έφυγε πριν λίγο ήρεμα και τρυφερά όπως έζησε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ερήμωσε ο κόσμος μας” έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Σάννυ Μπαλτζή.

Φίλοι της Αρλέτας βρέθηκαν στο Πρώτο Νεκροταφείο για να την αποχαιρετίσουν, ενώ στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σπανός, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και άλλοι.

“Νιώθω ότι φεύγει μια ολόκληρη ιστορία, μια ολόκληρη εποχή, η ομορφιά της νιότης μας” είπε φτάνοντας για την εξόδιο ακολουθία ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων εντός του νεκροταφείου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μάνος Ελευθερίου, η Σάννυ Μπαλτζή, η Γιώτα Γιάννα, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Αλέξης Κωστάλας κ.α.

Ο Κώστας Καράλης που είχε συνεργαστεί με την Αρλέτα από τα πρώτα της βήματα, δήλωσε: “Ήταν άτομο αγωνιστικότατο για τους στόχους που έβαζε πάντοτε και ίσως αυτή η αγωνιστικότητα την οδήγησε σε περιπέτειες αναπάντεχες. Αλλά, κοινή η μοίρα των ανθρώπων”.

ΠΗΓΗ : news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.